nlc.hu
Otthon
A 63 levelű lóheréjével Guinness-rekorder lett

A 63 levelű lóheréjével Guinness-rekorder lett

A korábbi rekordot egy 56 levelű tartotta.

A 45 éves Joshiharu Vatanabe joggal mondhatja magát a világ legszerencsésebb emberének, miután új Guinness-rekordot állított fel a 63 levelű lóheréjével.

A japán férfi lóhere-termesztői története 2009-ben kezdődött, amikor elkezdte szedni a háromnál több levelű lóherét, és elültette azokat a saját kertjében. A kis növény meglehetősen ellenálló, így csak keresztbeporzást kellett tennie Vatanabenak, hogy kivételes, akár 20 leveles példányokat kaphasson. Idővel azonban új világrekord felállításáról kezdett álmodozni a japán férfi, de azt sosem képzelte volna, hogy egy 63 levelű lóherével sikerül majd megcsinálnia.

 „A lóhere mindenhol megtalálható, ezért valahányszor 4-, 5-, vagy 7 levelű lóherét láttam rizsföldek vagy parkok közelében, hazavittem. Ahogy évről-évre nőtt a levelek száma, egyre törekedtem a Guinness-rekord címre” – mesélte Vatanabe.

A korábbi rekordot szintén egy japán férfi, Shigeo Obara állította fel 2009-ben egy 56 levelű lóherével. Nem volt könnyű kihívás Vatanabe számára, hogy túlszárnyalja ezt, de soha nem tett le erről az amatőr kertész.

2020-ra a keresztbeporzási technikája már lenyűgöző eredményeket hozott. Abban az évben már 49 levelű lóhere termett a kertjében, az azt követő évben pedig nagyon közel került ahhoz, hogy egy 55 levelű növénnyel megdöntse a rekordot. Ekkor azonban valami váratlan történt: megállt a levelek száma. „Néha csökkenhet a levelek száma, vagy előfordul, hogy a normál, háromlevelű lóhere lesz a vége” – magyarázta a kertész, akinek éppen akkor sikerült túlszárnyalnia Obara rekordját, amikor már feladta volna. A 63 levelű lóherén ugyan kisebbek a levelek, mint a hagyományos lóherén, így nehéz volt megszámolni. Több mint egy órába telt Vatanabénak, aki most nagyon boldog, hogy összejött a Guinness-rekord.

(via)

Kiemelt fotó forrása: ANNnewsCH / YouTube – videó

Ez is érdekelhet Ötféle gyümölcs terem a mesebeli fán Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top