Ezzel a módszerrel a párnád olyan lesz megint, mint újkorában

CS.Á. | 2024. Október 01.
Csupán egyetlen teniszlabdára van szükség ahhoz, hogy pihentetőbb legyen az alvás.

Nincs is jobb érzés, mint egy vadiúj párnára hajtani a fejünket. Az érzés szinte megismételhetetlen. Az öröm azonban sajnos nem mindig tart sokáig: néhány éjszaka után a párna gyakran elveszíti formáját, és lapos, összegyűrt árnyéka lesz már csak annak, amibe kezdetben szinte beleolvadtunk. Még ha meg is próbáljuk kimosni vagy felrázni, az eredeti puhaság és forma valahogy mindig elérhetetlen marad.

Egy ágyneműkre specializálódott szakértő most egy igazán pofonegyszerű, de annál hatékonyabb trükköt árult el, amivel visszacsalhatjuk a párnánk régi állapotát. Nem kell más hozzá, mint egy teniszlabda, egy zokni, és egy szárítógép. Alapvetően az is sokat segít, ha napi szinten felrázzuk a párnáinkat, mert így azok könnyebben megőrzik eredeti formájukat, de ha ez már nem elég, akkor jöhet a teniszlabdás megoldás.

Fotó: GettyImages

A módszer csupán ennyi: a párnát egy tiszta zokniba helyezett teniszlabdával együtt a szárítógépbe tesszük, és a legalacsonyabb hőfokon körülbelül fél órán át járatjuk. A teniszlabda hatékonyan „kirugdossa” a párnából a csomókat, míg a zokni megóvja a párnát attól, hogy a labda színe esetleg nyomot hagyjon rajta.

A módszer állítólag különösen jól működik toll- és pehelypárnák esetében, amelyek hajlamosak magukba szívni a nedvességet, és ez az, amitől elvesztik a rugalmasságukat. A napi alapos felrázás ugyanakkor szintén segíthet megtartani a párna légáteresztő képességét és teltségét, de a mosásról se feledkezzünk meg: a párnahuzatot hetente, a párnákat pedig 4-6 havonta érdemes tisztítani, ha a mosógépben moshatóak.

via

Exit mobile version