
Egy neves genetikus professzor szerint 50 év felett nem a mennyiségen, hanem az étkezések gyakoriságán múlik az egészség.
Nem kell háromszor enned naponta, ha betöltötted az ötvenet! – figyelmeztet a szakember. Ahogy öregszünk, a testünk egyre lassabban dolgozza fel a táplálékot, azaz a szervezet teljesen másként kezd reagálni az étkezési szokásainkra, mint korábban. Sokan mégis a régi, megszokott étkezési rendszerükhöz ragaszkodnak.
Ötven év felett azonban teljesen más táplálkozási ritmus az ideális. Dr. Lewis Hartford szerint 50 éves kor fölött a napi étkezések számának csökkentése kulcsfontosságú lehet a hosszú élet és az egészséges szervek megőrzése érdekében. A genetikus professzor az idősebb korosztály számára a napi két étkezést tart ideálisnak – írja a TWN. Elmondása szerint ez nemcsak az anyagcserére van pozitív hatással, hanem csökkenti a gyulladásos folyamatokat, valamint stabilizálja a vércukorszintet.
A két étkezés elosztása a nap során egyénfüggő lehet, de a legjobb a késői reggeli és a kora esti vacsora kombinációja. A szervezet ugyanis ezzel az időzítéssel hosszabb pihenőidőt kap.
Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images