Otthon

Vidám házban szép az élet

Vannak olyan otthonok, amik letisztultak, igényesek, mégis érezni rajtuk, hogy pezsgő, pörgő élet zajlik bennük. Gabiék szentendrei háza is ilyen: egy izgalmas megoldásokban bővelkedő, gyönyörűen kialakított lakás, ahol nemcsak a szülőkhöz, de a három eltérő korú gyerekhez is gyakran érkeznek vendégek.

Szentendre főterétől alig néhány saroknyira, eldugott, macskaköves utcában található Gabiék háza. Ebben a nyugodt környezetben az ember pillanatok alatt megfeledkezik arról, hogy a Dunakanyar egyik legfelkapottabb turistacélpontjában jár. “Tíz éve élünk itt a Szamárhegyen, és ez a harmadik házunk ötszáz méteres körzetben – meséli Gabi. – Az tetszett meg ebben a telekben, hogy nagyobb a kert, mint az előzőek, ugyanakkor innen is gyönyörű a dunai panoráma.” Hamar kiderül, hogy azért itt is akadtak nehézségek. “Eredetileg a telken álló régi parasztház felújítását, bővítését terveztük, de időközben kiderült, hogy az egyik rész alatt nincs alap. Ezért a felújítás helyett végül teljesen újjáépítettük a házat.

Fotó: London Katalin
Fotó: London Katalin

Gabiék nagyon intenzív, tíz hónapos építkezést követően, két évvel ezelőtt költöztek be otthonukba. Öröm az ürömben, hogy az építkezésnek köszönhetően a család igényeinek megfelelően alakíthatták ki a tereket. “Úgy terveztük meg a házat, hogy mindenki kapjon egy önálló, pihenésre alkalmas szobát, és figyeltünk arra is, hogy ne legyenek benne felesleges, sosem használt terek, egyszóval sallangmentes legyen.”

Fotó: London Katalin
Fotó: London Katalin
Fotó: London Katalin
Fotó: London Katalin
Vidám házban szép az élet

A teljes cikk az OTTHON magazin augusztusi lapszámában olvasható. 

További érdekességek az aktuális számból:

Elegáns eklektika a belvárosban

Hangulatos tetőtér Budapesten

Nyitott ház Ibizán

Mindentudó kövek

Juditnál, otthon…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top