nlc.hu
Otthoni kényeztetés
Az otthoni munkaebéd megkoronázása: mascarponés-epres, piskótatekercs Magnummal

Az otthoni munkaebéd megkoronázása: mascarponés-epres, piskótatekercs Magnummal

A piskótatekercs nem véletlenül mindenki kedvence, hiszen annyi mindennel tölthető, hogy nincs is olyan ember, akinek ne lehetne elkészíteni a kedvencét. Eperszezonban mi természetesen epreset sütöttünk, amit egy nagy gombóc Magnummal koronáztunk meg.

Még a home office-ban is akadnak olyan napok, amikor egy komolyabb munkaebédet ehetünk. Vagy azért, mert főztünk magunknak, vagy azért, mert úgy döntöttünk, hogy rendelünk valami finomat. Ezek általában azok a napok, amikor a munkahelyünkről kimentünk volna a kollégákkal egy jót enni, és a végén még egy desszerttel is megajándékoztuk volna magunkat. Itthon miért ne tehetnénk meg ugyanezt?

Jó hír, hogy egy tekercsnyi epres piskótából 12 szelet is bőven kijön, úgyhogy nem kell eltitkolni a család elől, nekik is jut.

A piskótatekercset sokféleképpen megtölthetjük, a mascarpone helyett például nyugodtan használhatunk áttört túrót, esetleg nagyon sűrűre főzött, majd lehűtött pudingot is, de az epret semmiképp ne hagyjuk ki

Az epres krémmel töltött piskótatekercs nagyon finom fagyival.

Igazi megkoronázása az ebédnek! (Fotó: Pixabay)

Hozzávalók:
A piskótához:
• 10 dkg liszt
• 1 tk sütőpor
• 4 tojás szétválasztva
• 10 dkg cukor
• 2 evőkanál olvasztott vaj
• csipet só

A krémhez:
• 25 dkg mascarpone
• 2 dl tejszín
• 5 dkg porcukor
• csipet só

A tálaláshoz:
• 20 dkg eper
• 1 doboz epres Magnum

Mámor a munkaidő vége után két perccel

A tojások fehérjét elektremos habverővel a cukor felével kemény habbá verjük, majd ugyanezt tesszük a sárgájával is, a maradék cukorral. Amikor kész, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig keverjük, amíg felveszi a massza. 
A lisztet, a sót és a sütőport egy tálban összekeverjük, és fokozatosan, folyamatos keverés mellett előbb a tojássárgájához adjuk a felét, majd miután ezt összeforgattuk a tojáshabbal, hozzákeverjük óvatosan a többi lisztet is. 
A masszát sütőpapírral borított sütőtepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett 13 perc alatt megsütjük. A amikor kész, porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A hazai eper nagyon finom.

Májusban a legjobb epret enni: szezonja van! (Fotó: Pixabay)

Az epret feldaraboljuk, és a cukorral és 2 evőkanál vízzel 10 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt habbá verjük. A mascarponét a porcukorral és a sóval összekeverjük, majd több adagban hozzáadjuk a tejszínhabot. 

A piskótatekercset óvatosan, hogy nehogy megrepedjen, kitekerjük, megkenjük az eperrel, majd a mascarponés krémmel, feltekerjük, majd hűtőbe tesszük 1 órára. 

Tálalásnál minden szelet tekercsre egy-egy kanálnyi epres Magnumot teszünk.

Piskóta, ha nem tekeredik:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top