Természetesen a szeretteinknek készített reggeli is nagyon jó, és tényleg klassz dolog a szerelmünket meglepni a kedvencével reggelire, de néha ugyanilyen jó az is, ha önmagunkat ajándékozzuk meg. Indok igazából nem is kell, hiszen egészen biztos, hogy megérdemeljük, de ha úgy még jobban esik, akkor gondolhatunk az előttünk álló nehéz munkanapra, vagy pont a végre leadott anyagra, amivel annyi baj volt, hogy a hátunk közepére kívántuk. Esetleg, ha nagyon süt a nap, akkor jár nekünk a hideg jégkrém, vagy ha borús az ég, akkor mindenképp kell egy forró gofri a jéghideg Magnum alá. Ilyen egyszerű!
Hozzávalók:
- 1 doboz sós karamellás Magnum
- ½ zacskó sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 nagy tojás
- 5 dkg puha vaj
- 6 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
A Magnumot vegyük ki a fagyasztóból. A sütőport, lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és sót összekeverjük. A vajat, a mikró kiolvasztó funkciójával megolvasztjuk, vigyázva, hogy ne legyen forró, csak folyékony. Ezt természetesen láng felett is megtehetjük, de akkor is hűtsük vissza. Keverjük hozzá a tojást, majd a tejet, végül a lisztes keveréket is. Forrósítsuk fel a gofrisütőt, és 1-1 evőkanállal tegyünk a felmelegített, enyhén kiolajozott gofrisütő mélyedéseibe a masszából. Tegyük rácsra a kész gofrikat, amíg az összeset megsütjük, így nem megpuhul, hanem finomropogós marad a külseje.
Tálalásnál minden gofri tetejére kanalazzunk a Magnumból.
Másik változata az elkészítésnek az, hogy amikor megsült az első gofri, akkor azonnal tegyünk rá Magnumot, és együk meg, amíg sül a következő. Folytassuk, amíg el nem fogy a tészta.