Otthoni kényeztetés
Szponzorált tartalom

Mámor a munkaidő vége után két perccel: csokilikőrös long drink sós karamellás Magnummal

Senkit nem akarunk ivásra buzdítani, de valljuk be, van az a nap, amikor megérdemeljük. Eddig egy stresszes munkanap után haza kellett érni, ha szerettünk volna meginni egy ellazító koktélt, de most, hogy home office-ból dolgoznuk, a laptop lecsukása után már át is adhatjuk magunkat az élvezetnek.

Jó idő van, hiányzik kiülni egy étterem teraszára a barátokkal, vagy este koktélozni valahol. Azért nem maradunk le mindenről, hiszen otthon is megihatunk egy koktélt, ha van hozzá kedvünk. Kevés háztartás van felszerelve mindenféle bártender kellékkel, bár a legtöbben egy egyszerű koktélt otthon is össze tudunk dobni. Most egy olyat mutatunk, amiben kevés az alkohol, viszont az élvezet, amíg isszuk, sokáig tart.

A koktélozás nem magányos műfaj, ez a fagyis verzió viszont szinte desszert, úgyhogy akkor se hagyjuk ki, ha senkit nincs kedvünk online koccintásra hívni. Viszont ha mégis inkább társaságban fogyasztanánk el, akkor úgy a legnagyobb élmény, ha elküldjük a receptet a barátoknak is, így mindenkinek ugyanaz lesz a poharában, legfeljebb a szívószál, vagy  a díszítés különbözik majd.

Sós karamellás Magnum

Nincs is hozzá sok mindenre szükség, de nem árt, ha van turmixgépünk, vagy botmixerünk, úgy ugyanis sokkal habosabb, könnyebb lesz a végeredmény.
 
Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2 gombócnak megfelelő sós karamellás Magnum
  • 4 db jégkocka
  • 1 kk kakaópor
  • 1 ek porcukor
  • 2 dl tej
  • 4 cl csokoládélikőr
  • + tejszínhab a díszítéshez
Ez a koktél egy finom longdrink.

Öt perc alatt elkészül a legfinomabb fagyis koktél (Fotó: Pixabay)

A turmixkehelybe dobjuk a jégkockákat, a kakaóport, a porcukrot, majd felöntjük a csokoládélikőrrel és tejjel. Ha van a turmixgépen jégkockatörő funkció, akkor azzal dolgozzuk össze a koktélt, ha nincs, akkor eleinte csak egy-egy másodpercre kapcsoljuk be, amíg a jégkocka összetörik. Ha már kis darabokban a jég, akkor gyorsan turmixoljuk krémesre.

Öntsük az italt egy hosszú pohárba, tegyük bele a maradék Magnum gombócot, majd nyomjunk a tetejére tejszínhabot. Szívószállal fogyasszuk!
 

Jól esne egy koktél? 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top