Aktuális

Spórolós tippek hó végére

Veled is gyakran előfordul, hogy túlköltekezel, és a hónap végén már igencsak spórolnod kell? Íme, néhány hasznos tanács fizetésig, de ha egész hónapban ügyelsz a pénzügyeidre, még megtakarításod is lesz!

Spórolós tippek hó végére1.
Főzz okosan!

Ha elszámoltad magad és többet főzöl, mint amennyit meg bírsz enni, ne dobd ki a maradékot! A sült húsokat például felhasználhatod bármilyen salátához, ha viszont a husid fogy el és köreted marad, arra is van jó ötletünk. A tésztához például csinálhatsz paprikás-tejfölös alapot. Hidd el, mennyei lesz! Ha pedig 1000 forintból szeretnél kihozni egy finom vacsorát, íme egy tuti mexikói recept.

2.
Olcsó süti

Ne csábulj el, és ne vegyél méregdrága kekszeket a hó végén, ha otthon is süthetsz, sokkal olcsóbban! Ha például édességre vágynak a gyerekek, ám liszt, tojás, tej és mák vagy csokidarabkák vannak otthon, mennyei muffint süthetsz, és nem kell költekezned hozzá, csak szétnézni a kamrában.

3.
Cserélgessetek!

Biztos, hogy az utolsó ezresedet mozira akarod költeni? Cserélgessétek a DVD-ket a barátnőiddel! Szervezzetek csajos, otthoni filmes estéket, amihez csak egy popcorn és egy üveg bor kell. Olcsó és hangulatos program!

Miért jó megtakarítani? Mert ha pénzt teszel félre, nem kell hónapról hónapra élned. Ráadásul a megtakarításodat be is fektetheted, ha pedig biztosra akarsz menni, válaszd az állampapírt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top