Életmód

A tűz melegít, de el is égethet

A tűz, a föld, a levegő és a víz a négy őselem. A hagyomány szerint a Föld és az összes élőlény ezekből tevődik össze. Ez a 4 elem váltakozva érvényesül a tizenkét asztrológiai jegyben is, és természetesen azt is befolyásolja, hogy a különböző jegyben született emberek milyen tulajdonságokkal rendelkeznek. Bár a vérmérséklete nem minden azonos jegyben született embernek egyforma, az alaptulajdonságaik akkor is megegyeznek.

Úgy tartják, minden létezés elindítója a tűz, vagyis az ősrobbanás, amelyből kialakult a Földünk. Ezért a tűznek teremtő ereje van. Ősidők óta a bátorság, a kezdeményezés jelképe. Ide tartoznak azok az emberek, akik a Nyilas, a Kos illetve az Oroszlán jegyében születtek.

Természetük nagyban hasonlít a tűz természetéhez. Igazi végleteket képviselnek, hiszen a tűz is nyújthat fényt és meleget, de ugyanakkor pusztítva meg is égethet maga körül mindent.

A tűz elemű emberek általában nagyon erős akarattal rendelkeznek. Nagy céljaikért bármit hajlandóak megtenni. Szüntelen lelkesedés, hatalomvágy és mérhetetlen életenergia jellemzi őket. Ez a belőlük áradó energia pozitív és férfias. A tűz elemű ember robbanékony, heves, rajongó és lelkesedő. A problémákat szinte elégeti maga körül. Lehengerlő szónoklattal kiadja a dühét, és mintha mi sem történt volna, továbbáll. Kreativitása éppoly legendás, mint a szabadságvágya és dinamizmusa.

Akár férfi, akár nő, különösen szenvedélyes és forróvérű mindenben, amit csinál. Kifejezetten csapodár típus, ezért fontos, hogy megbízható, önzetlen és hűséges párt találjon magának.

Szervezete erős, de azért fontos, hogy odafigyeljen magára. Az emésztésével lehetnek problémák, amit kiegyensúlyozott táplálkozással tud kordában tartani. A rendszeres testedzés is nagyon fontos számára, hogy egészséges maradjon. Ezzel tudja ugyanis levezetni a fölös energiáit. Legjobban a küzdősportokban tudja oldani a feszültségét, hiszen ez illik legjobban a temperamentumához. A teljes nyugalomhoz azonban nem árt, ha rendszeresen relaxál vagy jógázik, mert ezzel nem csak a feszültséget tudja oldani, hanem könnyebben tud uralkodni az érzelmein is.

Egy csésze tea is sokat segíthet abban, hogy tökéletes nyugalomba kerüljön.

Ismerd meg a a teákat, amelyek harmóniába hozhatják a tested és a lelked!

Teázz velünk!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top