Shine

A törökből hozott bőrkabátoktól a császár új ruhájáig – Trendjelentés a Párizsi Divathétről

Véget ért az utolsó nagy divathét is, ami a jövő tavaszi-nyári trendeket volt hivatott elénk tárni. Párizs Széles vállak A ’80-as évek

Véget ért az utolsó nagy divathét is, ami a jövő tavaszi-nyári trendeket volt hivatott elénk tárni. Párizsban is nagy népszerűségnek örvendtek a csillogó anyagok épp úgy, mint New York vagy Milánó esetén, voltak azonban ennél meghatározóbb trendek is, amikre érdemes figyelmet szentelnünk majd, ha néhány kulcsdarabbal szeretnénk frissíteni gardróbunkat.

Széles vállak

A ’80-as évek karakteres sziluettjei, a széles vállrész kialakítás több kollekcióban is tetten érhető volt. Az erős, független nő alakja tavasszal egyértelműen férfias válszélességgel hasít majd a mindennapokban, amire a nadrágkosztümöktől (Acne Studios) a kabátokig (Valentino) terjed az ajánlások skálája. A legkülönlegesebb megoldások Nina Riccinél tűntek fel, ahol trükkös hullámokkal és katonás válldíszekkel is fokozták a látványt.

Megnézem
Összes kép (7)

Puffos ujjak

A széles vállrész kialakításának lágyabb vonalát jelentették a puffos ujjak, amik méretben kicsit sem maradtak el az előző csapattól, látványban azonban jóval nőiesebb, finomabb megoldást kínáltak. Isabel Marant teljes kollekcióját végigkísérték a “felfújt” ruhaujjak, de az Off-White, a Lanvin és a Saint Laurent kifutóján is szép számmal találkozhattunk velük.

Megnézem
Összes kép (5)

Bőrkabát

El ne felejtsük tavaszig előtúrni a húsz éve, törökből hozott bőrkabátokat, azok ugyanis rügyfakadáskor visszatérnek közénk. Újra lesz élet a motoros fazonú bőrdzsekiken túl is, klasszikus hosszított szabások (Givenchy), bőr parkák és steppelt nagyzsebes típusok (Acne Studios) is felbukkantak – naná, hogy barna színben is!

Megnézem
Összes kép (4)

Piknikhangulat

Kockás mintás szettek egész serege vonult végig a kifutókon, volt ahol lágy pasztell színeket kapott (Loewe), míg máshol karakteres változatát (Sacai) tették bele a kínálatba. A Balenciaga teljes kollekcióját meghatározták a kisebb-nagyobb kockácskák, de Sonia Rykielnél sem volt hiány belőlük.

Megnézem
Összes kép (7)

Rojtok

Ruharátétekben nem volt hiány, a fodrok mellett a rojtos díszítések voltak a leginkább meghatározóak, amelyekhez felhasználták a vékonyka szálak libbenését (Elie Saab) és a vastag, már-már hippis csimbókok játékosságát is (Loewe).

Megnézem
Összes kép (5)

Átlátszó részletek

A mesebeli császár szabói is megirigyelhették volna a Párizsi Divathét trendajánlóját, ami az átlátszó ruhákat és kiegészítőket élteti. A kemény érzetű, transzparens plasztikcuccoktól a sejtelmes tüllborításig változatos módon jelentek meg a sokat mutató szettek: a Chanel és az Off-White kifutóján cipővariációkat is láthattunk a témára, de Lagerfeld az öltözékekbe is becsempészte az esőruhákat idéző részleteket, mint ahogyan tette ezt a Balmain vagy John Galliano a Maison Margiela divatháznál.

Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top