Shine

Íme a legrémisztőbb halloweeni illatok

Ha már meg van a vámpírfog és kész a haláli smink is, nem hiányozhat más, mint egy leheletnyi démoni illat. Na nem valami ótvar szagú kölnire

A vámpírfog és a haláli smink mellé nem hiányozhat egy leheletnyi démoni illat sem. Na nem valami ótvar szagú kölnire gondoltunk, gondosan válogatott listát hoztunk azokból a parfümökből, amelyek olyanok, mint amik tényleg egy boszorkány üstjében készültek.

A neves netes illatlexikon, a Fragrantica tette közzé, mely parfümöket tartják vezető szerkesztőik a legtalálóbbnak halloween idejére. Vannak köztük kevésbé ismert és népszerű márkák is, valamint olyan, ami már 1914 óta bűvöli az orrokat.

Kemi Blending Magic – ‘ilm

A zombik illataként jellemezték a 2014-ben megjelent parfümöt, ami az akkor debütált olasz parfümház egyik első alkotása volt. Mély, ellenállhatatlan, ugyanakkor erőteljes és sötét, amit az olajos fa és a leheletnyi füst illata jellemez. Igazi oud parfüm, de abból azért inkább a lágyabb, európai orrok számára is feldolgozható változat. Az agar fa penész által képzett gyantájából komponált illatjegy, ami ez esetben a parfüm egészét adja, valódi keleties, egzotikus illatnak számít.

Lush – Death and Decay

Kísérteties illatnak számít a Lush parfümje, aminek már neve sem sok vidámságot sugall: Halál és hanyatlás. Hosszan tartó, kevés illatjegyből felépülő kompozíció: a friss liliom és a túlérett indol elegyét fűszeres és púderes jegyek teszik egyedivé, amiktől a virágos lágyságba némi sarkosság keveredik. Inkább jutnak eszünkbe a temetői virágok, mint egy tarka tavaszi mező, hiszen a tömény liliomillatnak mégis határt szabnak a finom fűszeres aromák, mint az életnek a halál.

Jovoy Paris – La Liturgie des Heures

Balzsamos, kissé füstös illat, ami egy rég elfeledett temető elhagyatott kápolnáját juttathatja eszünkbe. Az indító zöld illatjegyek hamar elillannak és helyüket a ciprus fás illata és némi füstösség veszi át, a nyirkos falakból áradó hűvös penész és a korhadó fák szagát csempészve orrunkba. A kevés virágos jegy ad némi életet a történetnek, de ez is inkább a rég eltávozott lelkek kísértő emlékével ér fel.

 

Bruno Acampora – Iranzol Perfume Oil

Vudu, fekete mágia, vagy a boszorkányok természetfeletti ereje juthat eszünkbe az illatról. Sötét misztikum kavarog az ámbrás, balzsamos parfüm olajban, aminek már az üvege is különleges: a viaszpecséttel lezárt fiola mintha varázsitalt őrizne. A nyirkosság érzését juttathatja eszünkbe a nyitóillat gombás jellege, amelybe némi gyantás, fűszeres elegy keveredik, majd a pézsmás jegy veszi át az uralmat, mintha csak egy jósnő gyertyákkal megvilágított, színes szőnyegekkel borított szentélyében volnánk, ahol az ódon bútorok illata keveredik a füsttel, tömjénnel és a balzsamokkal.

Oriza L. Legrand – Chypre Mousse

Hűvös, nyirkos föld illat, mintha csak egy ködös, sötét erdőben lennénk az éjszaka közepén, aminek talaját páfrányok, mohák borítják és itt-ott a rothadó fák penészes illata is megjelenik. Valóban földes, zöld illatról van szó, igazi őszi parfüm, ami már több, mint száz éve köztünk van, ugyanis 1914-ben jelent meg első alkalommal. Illata hosszan velünk marad, körbeölel és lágyan a bőrünk alá kúszik, hogy beleborzongjunk a hangtalan, éjféli erdő halálosan nyugodt rémképébe.

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top