Shine

Sportcipő a kis virágossal: 6 divattrend, amely évek óta velünk van

A divatvilág csak úgy ontja magából az ajánlásokat, szezononként 5-6 trend a minimum. De ne gondoljuk, hogy ezek mindig valami frenetikus újítások. A trendek egy része például évek óta állandó, méghozzá nekünk köszönhetően.

A divatcézárok ugyanis hiába próbálnak egy csomó újdonságot felvillantani kollekcióikban – amikből táplálkozva aztán a fast fashion márkák is cserélgetik ezerrel kínálatukat –, a vásárlók életstílusa egészen más ütemet diktál a valódi must-have daraboknak.

Ha megszeretünk egy stílust vagy fazont, igenis ragaszkodunk hozzá: egyrészt mert eszünk ágába sincs lecserélni valamit, ami jól áll, másrészt már csak anyagi okokból sem szanáljuk ruhatárunk zömét minden évszakban. Egy kabátot nem dobunk ki fél év múlva, egy nadrágot évekig is szívesen hordunk, és örülünk, ha a tavaly megvett blúzt még idén is megdicsérik rajtunk. És akkor még nem esett szó a tudatos, a fenntarthatóságot is figyelembe vevő fogyasztók egyre népesebb táboráról.

De lássuk, melyek azok a trendek, amelyek már több éve velünk vannak, és még pár évet simán adhatunk nekik.

Extra ujjmegoldások

A felsők és ruhák esetén a látványos ujjmegoldások a topajánlások között szerepelnek, de így volt ez már egy, sőt két, három és négy évvel ezelőtt is. Melania Trump hófehér, trombitaujjú ruhája 2016-ban került a címlapokra, de a mostani tavaszi kollekciókban is számos puffos ujjú, fodorral díszített vagy épp felsliccelt változatot találhatunk.

2015 óta már számos variációban láthattuk:

Megnézem
Összes kép (8)

Midi szoknyahossz

A szoknyák hossza is évek óta stagnál. Mióta divatba jöttek a lábszárközépig érő midi fazonok, nem lehet őket kirobbantani az üzletek kínálatából, annyira keresett típusokká váltak. Libbenős, pliszés és ceruzaszoknyákat is találhatunk midi változatban, amelyek egy csinos magassarkúval igazán nőies megjelenést kölcsönöznek.

2013 óta töretlen a midiszoknyák népszerűsége:

Megnézem
Összes kép (10)

Méretes fülbevalók

Hiába a letisztultság és a minimalizmus divatja, az XL-es függők iránti szenvedélyünk olthatatlan, a tervezők pedig szívesen gondoskodnak is róla, hogy minden szezonra a figyelmünkbe ajánljanak pár új fazont, amelyek replikáival aztán a fast fashion üzletekben is találkozhatunk.

Nézd meg, 2015 óta mennyi különböző változatban láthattuk:

Megnézem
Összes kép (7)

High fashion sneaker

A sportcipők is már évek óta láthatók a kifutókon, az athleisure-láz pedig hatalmas löketet adott népszerűségüknek. Most, hogy már szeretünk nemcsak divatosan, de kényelmesen is öltözködni, egy sneaker igazi alapdarab lett a cipősszekrényekben. Már rég nem csak sportolás idején hordjuk őket, sőt akár csinos szoknyával is párosíthatjuk, ha ahhoz van kedvünk.

Válogatásunkban 2015-ből van az első, de már korábbi szezonok kollekcióiban is feltűntek a sneakerek:

Megnézem
Összes kép (6)

Keresztpántos táskák

A kifutókon ugyan ezer és egy variációban cipelik a designer táskákat, a való életben a többség lazán, vállunkon átvetve végzi. A keresztpántos, oldalt hordható táskák praktikusságuk okán roppant népszerűek, olyannyira, hogy alkaron cipelni kedvencünket már rég nem sikkes. A legjobb pedig, hogy messze nem csak a sportos változatokat viselhetjük így, a minitáskák és a normál kézitáskák felszereltségéből sem hiányozhatnak a hosszú pántok.

Megnézem
Összes kép (5)

Virágos ruhácskák

Az apró virágmintákkal díszített ruhák is bekerülnek minden tavaszi szezon ajánlásába már hosszú évek óta. Első osztályú divatbefektetésnek számítanak, hiába is akarnának a divattervezők mást diktálni, a vásárlói igények visszatapsolják a kínálatba őket minden évben. Elegáns koktélruháktól a libbenős miniruhácskákig számos variációban megtalálhatjuk őket, de itt is legnépszerűbbek az ún. tea dressek, vagyis a térdet takaró, de bokáik semmiképp sem érő, könnyed szabású fazonok.

Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top