Shine

Frizuratrendek tavaszra, amelyek hordhatók is

Jól néz ki a wet look hatás, de valljuk be, kevés rá az esély, hogy egy átlag hétköznap lenyalt fejjel lépjünk ki az utcára, mint ahogyan a hamuszürkére festett hajról is hiába kiáltják ki, hogy menő, attól még egy átlagos munkahelyen nem fogják tolerálni.

Átnéztük hát, melyek azok a frizuratrendek, amelyek nemcsak a street style fotókon mutatnak jól, de a való életben is megállják a helyüket. Íme:

Természetes fürtök

A göndör hajúaknak áll a világ még mindig, ugyanis a természetes hullámokat, pici csigákat élteti az egész szépségipar. Teljesen felesleges hajvasalóval sanyargatni fürtjeinket, inkább élvezzük a loknikat, amiket némi hajhab vagy más formázó segítségével még jobban kiemelhetünk. Hajkefe helyett használjuk az ujjainkat vagy egy nagyon ritka fogú fésűt, hogy ne bontsuk meg hajunk hullámzását. Az egyik legkényelmesebb frizuratrendnek számít, hiszen a lényege épp az erőlködésmentes báj.

Megnézem
Összes kép (3)

Hajdíszek

Legyen a frizuránk rövid vagy épp hosszú, hullámos vagy szögegyenes, a gyöngyökkel, kövekkel díszített hajcsatok garantáltan jól fognak állni. A legjobb, ha szimmetrikusan, párban tűzzük őket hajunkba, mint az oly menő, középen elválasztott, fül mögé tűrt haj esetén, de valójában bárhol eltűzhetjük kósza tincseiket velük, vagy akár copfunkat is díszíthetjük segítségükkel. Ha jól áll a hajpánt, jöhet az is bátran, ugyanis díszes változataik nagyon népszerűek – és nem, nem kell, hogy minitiaraként ragyogjon, felesleges túlzásokba esni.

Megnézem
Összes kép (3)

Frufruk

2018 a frufrus fazonok éve lesz, szinte minden variációban divatos, ami csak elképzelhető. Vágathatunk pár kósza (de annál eltervezettebben nyisszantott) tincsecskét, minifazont a lá Amélie, vagy függönyszerűen leomló, vastagabb változatot. Ha unjuk, eltűzhetjük oldalra (úgyis most divatosak a csatok), és variálhatjuk, hogy középen, avagy oldalt legyen benne egy picinyke választék. A lényeg, hogy nekünk jól álljon, és könnyen kezelhető legyen, így ahelyett, hogy egy konkrét fotóval rohannánk a fodrászhoz, inkább beszéljük meg vele, mi hozható ki hajkoronánkból, ami illik hozzánk.

Megnézem
Összes kép (3)

Óriási hajgumik és hajcsatok

A ’80-as és ’90-es évek divatja hozta magával a scrunchie-k, vagyis a giganagy, általában bársonnyal borított hajgumik népszerűségét, főleg, mióta Mansur Gavriel kifutóján a modellek haját ezekkel kötötték össze. Így hát hosszú évek után újra menő lett viselni, a sima, lófarkas frizurák szinte kiáltanak értük. Egy másik retró kedvenc is kitörni látszik a fürdőszobából, ez pedig a fogas hajcsat, amellyel kontyot rittyenthetünk secperc alatt – és immár nem ciki, ha az utcán is viseljük. A legjobb, hogy bármikor lecserélhetjük őket, ha elmúlt a hype, a 30+-os korosztály számára pedig még poén is lehet, ha gyermekkoruk alapdarabját becsempészik a felnőtt lét mindennapjaiba.

Megnézem
Összes kép (3)

Fiús fazonok

Elsősorban a lágy vonásokkal rendelkező, babaarcú nőkhöz illenek a rövid, pixie frizurák, amiket számos kifutón láthattunk. Bátrabbak vágathatnak hozzá minifrufrut is, de csak óvatosan vele, macerás lehet minden reggel rendezgetni a rakoncátlan tincsecskéket. Oldalt elválasztott és a teljes hajtömeget előrefésülő változatból is láthattunk szépeket, saját esetünkben azonban fontosabb, hogy keressünk egy jó fodrászt, aki figyelembe veszi arcberendezésünket, hajtömegünket, forgóink helyét, számát, és ennek alapján olyan fazont javasol, amely valóban jól áll, és könnyen kezelhető lesz.

Megnézem
Összes kép (3)

Fejpántok

A kiegészítők sorába őket is illik bevenni, hisz segítségükkel újabb mankókat kaphatunk hozzá, hogy variáljuk frizuránkat anélkül, hogy új fazont alakíttatnánk ki. A sportosan egyszerű, fekete fejpánt a tavaszi/nyári szezon egyik kulcsdarabja lehet, pláne, ha megtaláljuk azt a vastagságú és méretű változatot, ami kényelmes és néhány stratégiai ponton megtűzve gondoskodni tudunk róla, hogy ne csússzon le.

Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top