Shine

Ivanka Trump kiszáll a divatiparból

A hivatalos verzió szerint azért, hogy a Fehér Házban végzendő munkájára koncentrálhasson. A valódi ok azonban nem biztos, hogy ez.

Felszámolja a nevét viselő divatcéget Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök lánya, hogy a Fehér Házban végzendő munkájára összpontosítson. A cég napi teendőinek irányítását Ivanka Trump már tavaly átadta, nem sokkal azt követően, hogy apja tanácsadója lett a Fehér Házban.

„A Washingtonban töltött 17 hónap után még nem tudom, mikor térek vissza, ha egyáltalán visszatérek az üzleti életbe, de azt tudom, hogy a közeljövőben a figyelmemet a Washingtonban végzendő munkára összpontosítom” – fogalmazott Ivanka Trump kedden kiadott közleményében.

Ivanka Trump (Getty Images)

Vállalatának szóvivője bejelentette: licencszerződést nem újítanak meg, de a meglévők a szériák kifutásáig még érvényben maradnak.

A 11 évvel ezelőtt alapított vállalat középáras női ruhákat, cipőket, kiegészítőket, bizsukat, divatcikkeket gyárt, az előállítás legnagyobb részét Kínában végezteti. A cég nyeresége Donald Trump megválasztása óta jelentősen csökkent: civil szervezetek ugyanis bojkottot hirdettek az Ivanka Trump-márka ellen, és neves nagy áruházak, köztük például a Nordstrom, a Neiman Marcus vagy a Sears is kivették kínálatukból a Trump-termékeket. Az áruházláncolatok azzal érveltek: a döntés nem politikai volt, a kereslet esett vissza drámaian.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top