Shine

Kiderült, mi lesz a 2020-as MET-gála témája

A rendezvény házigazdái között ráadásul egy igazán prominens színésznőt is köszönthetnek.

Nem lesz egyszerű dolguk a divattervezőknek, ha a MET-gálára meghívót kapó hírességek öltöztetésére adják a fejüket. Az idei polgárpukkasztó Camp után az év divatpartijának témája az About time: Fashion and Duration lesz, amit magyarra nagyjából úgy fordíthatnánk: Épp ideje: divat és időtartam.

A jövőre alapításának 150. évfordulóját ülő Metropolitan Múzeum ezzel a témával szépen összekapcsolta a dicső múltat és a jelent, de az est szervezői Virginia Woolf műveit és a korai 20. századi francia filozófus, Henri Bergson elméleteit is ihletadó forrásként jelölték meg. A gálához kapcsolódó időszakos kiállítás ezúttal 160 ruhát mutat be, melyek azt illusztrálják, miként változott a nők öltözködése az elmúlt 150 év során.

A MET-gálán minden évben több híresség is betölti az est házigazdája megtisztelő címét, jövőre Anna Wintour, Emma Stone, Lin-Manuel Miranda és Nicolas Ghesquière, a Louis Vuitton divatház vezető tervezője mellett első alkalommal vállalta el Meryl Streep színésznő is e szerepet. 

Hogy miként tesznek eleget a dress code kívánalmainak a sztárok, annak eredményét majd csak 2020. május 4-én láthatjuk, arra azonban számítunk, hogy időutazásban nem lesz hiány, már csak az a kérdés, miből lesz több: tollas kalapból vagy futurisztikus űrestélyiből?

Shawn Mendes, Lewis Hamilton, Jared Leto a 2019-es MET-gálán

Shawn Mendes és Lewis Hamilton a 2019-es MET-gálán, amint Jared Leto kiegészítőjét csodálják: saját fejének műanyag mását. (Fotó: Mike Coppola / MG19 / Getty Images for The Met Museum / Vogue )

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top