Shine

Nagy őszi trendkörkép

Szívünkbe zártuk az őszi divatot, olyan sok nőies részletet, romantikus mintát, kényelmes szabásvonalat és hordható fazont hozott el hozzánk. Mutatjuk a legjobbakat, és abban is segítünk, mire figyeljetek, ha megtetszett valamelyik divattrend.

Nemes kockák

Az őszi-téli szezonok vonzzák a kockás mintákat, nem lesz ez másként idén sem. Klasszikus tweed anyaggal párosítva Brithon összes arisztokratikus kockája felvonul, szoknyák, nadrágok, ruhák és kabátok is megkapták a mintázatot. A Saint Laurent glamúrosan, Stella McCartney angolosan nyúlt a témához, Miuccia Prada pedig rájött, hogyan lehet futurisztikus stílussal kombinálni a szabályos mintázatot.

Megnézem
Összes kép (5)

Ha magunkévá szeretnénk tenni a trendet, a legjobb döntés, ha a gyapjú(keverék) kabátok háza táján nézünk körül. Egy jobb minőségű kockás kabát több szezonon át is elkísérhet minket, miközben szemernyit sem kell aggódnunk afelől, hogy mintája kimenne a divatból. Válasszunk alkatunknak megfelelő szabásút, ha bizonytalanok vagyunk, inkább klasszikus, mint felkapott fazont, és nem fogunk csalódni.

Megnézem
Összes kép (5)

Oversize méretek

Főként a pufikabátok szerelmesei örülhetnek, bár úgy általában minden anyagból és ruhaneműből elkészítették a tervezők saját variációjukat a túlméretes öltözékekre. A gond velük csupán annyi, hogy valójában nagyon keveseknek áll jól. A vékonyka vagy alacsonyabb lányokat agyonnyomhatja, a plus size méretűeket feleslegesen szélesítheti, és alapból is nagyon meg kell nézni, milyen a pontos fazon, hiszen ahogyan a farmerek közt is van már szűkített boyfriend (girlfriend néven), úgy két kabát között is lehet olyan, ami csak egy kicsit megy el az oversize felé, nekünk pedig lehet, hogy épp arra van szükségünk.

Megnézem
Összes kép (4)

Ha mégis úgy érzitek, valamilyen módon bele kell, hogy építsétek öltözködésetekbe ezt a trendet, a poncsó igazi biztonsági játékosnak számít az őszi, hűvösebb napokra, de parkák között is találhattok lazább fazont. A bő, ruhának is beillő pulóverekkel csak óvatosan, alacsonyak lehetőleg kerüljék, inkább válasszatok (enyhén) bővülő szárú nadrágot, magassarkúval most nagyon divatos. Ahogyan pedig haladunk majd a télbe, a bő szabású kabát helyett tekerhettek extra vastag, hosszú sálat is nyakatok köré, a látvány hozni fogja a kívánt hatást.

Megnézem
Összes kép (3)

Nomád hangulat

A múlt évi hippis vonal idén is benn maradt a top trendekben, bár az irány már sokkal természetközelibb: földszínek, terrakották, füstszínek, fáradt piros árnyalatok, a szőnyegek, szőttesek mintája és az etno stílus legjava egyesül. A Dior és az Etro kollekciója tökéletes példákat tartalmaz mindezek elegáns megoldásaira.

Megnézem
Összes kép (4)

Poncsók, kabátként is funkcionáló óriási sálak, szoknyák és kabátok mintázatául is választhatjuk, csak arra figyeljünk, hogy öltözékünk többi eleme maradjon valamilyen színben harmonizáló monokróm. Ha öltözékünk mintájaként soknak érezzük a nomád stílust, válasszuk táskát vagy ékszert – a széles, etno mintás táskapántok például még mindig divatban maradnak (Etro), amikkel meglévő táskáinkat is gyorsan stílusfrissíthetjük.

Megnézem
Összes kép (4)

Állatminta

A legdögösebb divatbefektetések egyike valószínűleg az ocelotmintás kabát. A párizsi sikk alapeleme, A Dögös Ruhadarab, amit ha tudunk ízléssel viselni, igazi trendszetterként lépdelhetünk az őszi napsütésben. Az ocelot mellett divat lesz a párduc- és zebraminta is, kabátok esetén lehetőleg műszőrme formájában! A stílus szezonális nagykövete egyértelműen Tom Ford, aki teljes kollekcióját az állatminták köré építette, de Victoria Beckham, a Balenciaga és a Givenchy kifutóján is csodás ruhákat láthattunk.

Megnézem
Összes kép (4)

Állatmintás ruhát viselni kétség kívül merész lépés, hiszen bárkiből igazi vampot csinálhat – vagy útszéli örömlányt. Kétszer is gondoljuk át, háromszor is próbáljuk fel az állatmintás ruhát, mielőtt megvásároljuk: kerüljük a túl rövid, túl kivágott darabokat és hagyjuk a méretes ékszereinket is más alkalomra. Inkább magassarkúval hordjuk, mint balerinával, de semmiképp se ódivatú tramplicipővel vagy túldekorált pumps fazonnal. A stiletto jó barát.

Megnézem
Összes kép (4)

Álbáránybőr és társai

Ha már az állatmintákról esett szó, érdemes külön is figyelmet szentelni a szőrmés kabátokra és úgy általában a (mű)bőrből készült ruhákra. Ha tavaly vettél egyet, jól tetted, ha nem, idén érdemes meglépned a dolgot, a puha szőrmés felöltőket ugyanis határozottan beszavazták a szezonokon átívelő trendek közé. Közülük is kiemelkednek a báránybőr és bolyhos irhakabátok, amiket számtalan színben és fazonban láthattunk a kifutókon.

Megnézem
Összes kép (11)

A bőrdzsekikkel is hasonló helyzet, az örök divat motoros fazon mellett azonban most a ballonkabát hosszúságúak is divatosak lesznek, de érdemes lesz megfontolni, miként tudunk egy bőrszoknyát, bőrnadrágot vagy bőrruhát beilleszteni öltözködési stílusunkba. A de azonban itt sem marad el: egy fast fashion műbőr ruha határozottan izzadós darab, és a valódi bőr társaik is inkább látványos, mint kényelmes szettet eredményeznek, ha talpig burkoljuk bele magunkat, ezért jobban tesszük, ha csak szoknyát választunk belőle. Egy midi fazonú kötött pulóverrel párosítva szuper divatos szett lesz az eredmény, a ceruzafazon lenge blúzzal pedig a meetingek végzet asszonyának egyenruhája lehet.

Megnézem
Összes kép (6)

Futurisztikus neon

Rikító árnyalatok, áttetsző, plasztik részletek és holografikus csillogás jellemzik a trendet. Az ezüst felületek nem ünnepi fényt adnak, sokkal inkább egy méretre szabott űrruha csillogását, a szivárványszínekben ragyogó anyagok és a neon pedig a ’90-es évek rave stílusát hozzánk elénk, immár friss, 21. századi formában.

Megnézem
Összes kép (4)

Mivel a neon árnyalatok végzetesen sápasztanak, hacsak nincs természetesen kreol bőrünk, távolról kerüljük még az ötletét is, hogy talpig láthatósági mellénynek öltözzünk. Egy fekete szettet ellenben remekül feldobhat némi neon minta a pulcsin, egy élénk öv vagy szoknyánk mintázata – csak arra figyeljünk, hogy az arcunkat keretező színek maradjanak számunkra előnyösek, egyszóval a mellrész fölé ne fusson fel sok a rikító rátétből.

Megnézem
Összes kép (3)

Őszi virágoskert

A fodros, vidékies és a visszafogott öltözködés mintapéldányát képviselő virágos ruhák ősszel is velünk maradnak, leginkább a sötét alapon apró mintás változatban. A fekete-bordó-mélylila alapszínek tökéletesen passzolnak az évszakhoz, míg a pici virágok romantikus vidámságot csempésznek az összhatásba.

Megnézem
Összes kép (5)

Viselhetjük kötött pulóverrel és irhabundával vagy bőrkabáttal, húzhatunk alá vastag harisnyát, és majd a magassarkú térdcsizmáinkat is bevethetjük hozzájuk, szuper szetteket fognak eredményezni. Ha a minimum midi hosszúságú, lenge ruhák túl terebélyesek számunkra, a Saint Laurent vagy Michael Kors jó ajánlást tett rá, hogyan tudjuk dögös miniként és csinos térdszoknyaként viselni a trendet.

Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top