Shine

Döbbenet: több mint 32 millióan látták az amerikai tornászlány tökéletes gyakorlatát

A 21 éves Katelyn Ohashi a maximális tíz pontot kapta a hétvégén bemutatott talajgyakorlatára, és egy pillanat alatt nemzetközi világsztár lett belőle.

Katelyn Ohashi, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) tornásza a hétvégén egy amerikai versenyen olyan talajgyakorlatot mutatott be, hogy a végén majdnem lerepült a csarnok teteje az üdvrivalgástól. A 21 éves versenyző a maximális 10 pontot kapta a gyakorlatára, és minden egyes megmozdulását heves ünneplés kísérte. Ráadásul azóta a közösségi médiában is hatalmasat ment, kedden kora délután már több mint 32 millióan látták az egyetem Twitter-oldalán megosztott videót.

Az 1997-ben született sportolónőt már 12 éves korában hatalmas tehetségnek tartották. 2010-ben felemás korláton, egy évvel később pedig a korlát mellett talajon és gerendán is aranyérmet szerzett a korosztályos amerikai bajnokságon.

A korosztályos válogatottal sorra nyerte a nemzetközi tornákat, még a női torna jelenlegi legnagyobb világsztárját, az olimpiai és világbajnok Simone Bilest is rendre maga mögé utasította.

Fotó: Twitter / UCLA

Miután 2013-ban 15 évesen a felnőttek között indulva megnyerte az American Cupot, sokan az amerikai tornasport legnagyobb ígéreteként kezdték emlegetni. Aztán jött két súlyos sérülés, amelyek után saját bevallása szerint már nem tudott úgy versenyezni, mint korábban. A testi-lelki fájdalmak annyira megviselték, hogy 2016-ban úgy döntött, veszni hagyja gyerekkori álmát, az olimpiai aranyat, felhagy az élsporttal, és inkább a tanulásra koncentrál.

De a sérülések ellenére a sportot sem tudta teljesen maga mögött hagyni. Továbbra is tornázott – igaz, jóval alacsonyabb szinten, mint korábban –, és 2018-ban egyetemi bajnok lett csapatban és talajon. Azt mondja, az egyetem és az új edzője sokat segített neki abban, hogy megtalálja önmagát, és újra örömét lelje a tornában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top