Shine

Gyorséttermi kaját szolgáltak fel Trump vendégeinek a Fehér Házban

A személyzet nagy részét kényszerszabadságra küldték, ezért az amerikai elnök jobb híján sült krumplival, pizzával és hamburgerrel vendégelte meg a főiskolai futballbajnokság győztes csapatának tagjait.

Donald Trump junk fooddal várta hétfőn az amerikai főiskolai futballbajnokság győztes csapata, a Clemson Tigers tagjait a Fehér Házban – jelenti az MTI.

Terülj, terülj asztalkám (Fotó: Saul Loeb / AFP)

Trumpról köztudott, hogy szereti a gyorséttermi kaját, de valószínűleg nem ezért választotta ezt a szokatlan menüt, hanem azért, mert a három hete tartó kormányzati leállás miatt kénytelen volt a személyzet nagy részét kényszerszabadságra küldeni.

Az elnök állítólag maga rendelte meg a banketten felszolgált hamburgereket, sült krumplit, pizzákat és egyéb nyalánkságokat. A McDonald’s, a Burger King és a Wendy’s ételeit az etikettnek megfelelően ezüst tálcán kínálták körbe.

„Van pizza, háromszáz hamburger, sok-sok sült krumpli, az összes kedvenc kajám – mondta Trump az eseményem résztvevő újságíróknak. – Igazi amerikai ételeket rendeltünk, én magam fizettem… Sok nagyon nagy ember jön vendégként, akik szeretnek enni, ezért úgy gondoltam, hogy mulassunk egy jót.”

Az elnök hozzátette, a kormányzati leállás miatt döntöttek a rendelés mellett. „Biztosítani akartuk, hogy minden rendben legyen, ezért küldtünk rendelést, és ezt kaptuk” – magyarázta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top