Shine

Az Amal-haj az új Rachel-haj

A 2010-es évek végére úgy fognak emlékezni, mint a korszak, amikor mindenki Amal Clooney-fürtöket akart.

A kilencvenes években a Jóbarátok Rachelje, azaz Jennifer Aniston lépcsőzetesre vágott frizurája volt az, amit mindenki akart. Nők milliói járultak fodrászaikhoz Aniston fotóival, és remélték, hogy mesterük képes lesz leutánozni a fazont és opcionálisan akár a színt is.

A Rachel-haj népszerűsége még a 2000-es évek elején is tartotta magát, aztán úgy tűnt, mintafrizura nélkül maradt a világ. Katalin hercegné volt az, aki az elmúlt években visszaadta a világnak, amire vágyott, frizurájának sorsát legalább akkora érdeklődés övezi, mint ruhatára alakulását. Mégis, van valaki, akinek hajkoronája még őt is lepipálja: nem más, mint Amal Clooney emberjogi ügyvéd, George Clooney felesége.

Fotók: Getty Images

Az ő fürtjei azok, amelyeket a fél világ irigyel és másolni szeretne, még akkor is, ha egyértelmű, Amal haja alapjáraton is dús, erős szálú és hullámos, amiből nem (akkora) művészet kihozni a frizuráját, mint mondjuk egy vékony szálú, szögegyenes hajból.

Amal Clooney frizurájára vágynak a legtöbben (Fotó: Taylor Hill/FilmMagic)

Amal Clooney hajába még a női egyenjogúságot, a felszínes sztereotípiák lebontását sem átallják belekeverni, nem minden alap nélkül. Ő ugyanis nem egy szimpla kirakatbaba, aki szépen mosolyog színész-milliárdos férje oldalán. Valódi munkát végez, valódi politikai vezetőkkel tárgyal valódi emberek sorsáról, ebben a miliőben pedig megszokottabb látvány egy nőtől Angela Merkel vagy Hillary Clinton rövid haja, mint egy nőies hajzuhatag.

Amal Clooney (Fotó: Eamonn M. McCormack/Getty Images)

Amal Clooney-nak azonban nem esik nehezére átlépni az efféle felszínes badarságokon, és valódi, nőies eleganciával megjelenni a legkomolyabb tárgyalásokon is. Nem csoda, hogy annyi nő számára lett a vágyak tárgya, hogy Amal-fürtjei legyenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top