Shine

Nem várt összegért keltek el Diana hercegnő ruhái

Hatalmas volt az érdeklődés, ritkán kerülnek kalapács alá Diana hercegnő egykori ruhái.

A néhai Diana hercegnő a nyolcvanas években viselte azt a három nappali szettet, melyek a londoni Kerry Taylor Auctions árverésén kerültek kalapács alá, és végül minden várakozást felülmúló összegért keltek el. Boldog új tulajdonosuknak 260 ezer fontot, vagyis több mint 92 millió forintot ért meg, hogy beakaszthassa gardróbjába a ruhákat.

Az összeg még úgy is hatalmasnak számít, hogy Diana hercegnő egykori ruháiról van szó, némiképp azonban magyarázatot ad minderre a tény, hogy nappali öltözékei nagyon ritkán kerülnek árverésre. A három szett egyike az a Catherine Walker outfit, melyet 1988-ban a török köztársasági elnök hivatalos fogadásakor viselt. A barackszínű, pöttyös blézerruha 93 ezer fontért, vagyis bő 33 millió forintért cserélt gazdát.

1984-ben egy tengerjáró hajó avatásán viselte Diana hercegnő azt a piros Jasper Conran ruhát és hozzá illő barett sapkát, ami szintén az elárverezett ruhák között szerepelt, ez 62.500 fontot, valamivel több mint 22 millió forintot ért meg új tulajdonosának. A három ruha közül azonban a legmagasabb árat az a tengerész stílusú, David és Elizabeth Emanuel által tervezett szett érte el, melyet az 1986-os bahreini hivatalos látogatás során viselt. 120 ezer fontot, csaknem 43 millió forintot fizettek érte.

Diana hercegnő egykori alkalmi ruhái jóval gyakrabban cserélnek gazdát, azok nagy részét ugyanis még maga a hercegnő ajánlotta fel árverezésekre, így több is kikerült magánszemélyekhez, akik időnként eladják a féltve őrzött divattörténeti relikviákat. Nappali ruháit leginkább barátainak ajándékozta vagy karitatív szervezetekhez juttatta el, így azok jórészt eltűntek, beazonosíthatatlanná váltak.

Diana hercegnő 1987-ben, Bonnban. (Fotó: Georges De Keerle/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top