Shine

Vitorlás hajóval csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a Lush

Annak érdekében, hogy termékeit a lehető legkisebb szén-dioxid-kibocsátással juttassa el vásárlóihoz, a Lush meglepő újítással bővítette eszközparkját.

Egy hagyományos vitorlás hajót szerzett be a Lush, mely Portugáliából Poole-ba szállítja azokat a parafatégelyeket, melyeket a csomagolásmentes samponkorongok tárolására használhatunk. Mindezzel a célja, hogy csökkentse az alapanyagok és termékek szállításával járó szén-dioxid-kibocsátást.

Egy szilárd samponkorong háromszor annyi hajmosásra elég, mint egy 250 ml-es hagyományos sampon, ráadásul teljes mértékben hulladékmentes. A regeneratív és higiénikus tárolás azonban esetében is fontos, ezért tervezték meg a parafatégelyeket. 

A Lush beszerzői csapata 2016-ban regeneratív megoldást keresett a samponkorongok tárolására – ekkor vették fel a kapcsolatot az Eco Intervention nevű portugál nonprofit szervezettel. A csoport az őshonos erdők védelmére és megőrzésére tanítja a helyi lakosokat; Cork Connections nevű cégük hamarosan a Lush számára készített parafatégelyeket, melyek az Alentejo nevű régióból származtak. A portugál szállító kiválasztása után a Lush még eggyel nagyobbat álmodott: úgy döntöttek, az egész termelési lánc – de főleg a szállítás – szén-dioxid-kibocsátását csökkentik. 

Olvasd tovább a Krémmánia Magazinon »

Fotó: Lush

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top