Shine

Sandy Schreier adja kölcsön ruháit a legnívósabb divatmúzeumnak

A New York-i Met kiállításának előkészítéséhez elég volt egyetlen hölgyet felhívniuk a szervezőknek.

Sandy Schreier neve talán nem cseng túl ismerősen, ami nem is meglepő: nem celebritás, nem ünnepelt sztár, csupán egy felső-középosztálybeli amerikai hölgy, akit a divat világa némiképp beszippantott. Tette mindezt roppant kifinomult módon, aminek eredményeként saját vagyonából mintegy 15 ezer darabos, művészettörténeti jelentőségű ruhagyűjteményt halmozott fel, amelyre most a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum divatrészlege is felfigyelt.

Megnézem
Összes kép (5)

 

Az Anna Wintour nevével fémjelzett, a Met-gálát is szervező múzeum ugyanis programjára tűzte, hogy következő kiállításaként Sandy Schreier magángyűjteményének legkülönlegesebb darabjait állítja ki, válogatniuk pedig bőven van miből.

A ruhák között ritkaságnak számító Lanvin, Elsa Schiaparelli, Christian Dior és Cristóbal Balenciaga haute couture darabokat is találhatunk, a múzeumba kerülő ruhák, kiegészítők és divatillusztrációk a teljes 20. századot lefedik. A ruhák különlegessége, hogy a tulajdonos hölgy azokat sohasem viselte, kizárólag mint művészeti alkotásokra tekint rájuk, a múzeumok pedig szerte a világból szívesen kölcsönöznek tőle ritkaságokat időszakos kiállításaikhoz.

Sandy Schreier gyűjteményének néhány Elsa Schiaparelli tervezte darabjával (Fotó: instagram/sandy.schreier)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top