Leteszteltük, mit tudnak a könnyű nyári arckrémek

Géles-krémes hidratálókrémeket teszteltünk, mutatjuk, hogyan állták ki a próbát a legnagyobb kánikulában.

A nyári időszakban alapvető szempont a hidratálókrémnél, hogy kellően könnyű legyen, ne ragadjon, ne zsírosítsa bőrünket. Azt gondolhatnánk, ezekre az elvárásokra már rég rájöttek a gyártók, és dőlnek le a polcokról a pillekönnyű, hőségre hangolt krémek, sajnos azonban távolról sincs ilyen ideális állapot arckrémfronton.

Az nlc-s lányok közül is mindenki belefutott már ragacsos krémekbe, vagy olyanokba, amikre sehogy sem lehetett tisztességesen sminkelni, de ne szaladjunk ennyire előre. Sajnos tapasztalatból is tudom, a legtöbb már a fényvédőkrém felvitelekor elvérzik. Vagy én – nézőpont kérdése. Tény azonban, hogy bármilyen könnyednek is hirdetik a krémeket, fényvédővel együtt már rendre túl soknak bizonyulnak a bőrömnek. Hogy nektek ne kelljen kísérleti nyúlként végigszenvedni a hőség hátralévő heteit, a szerkesztőség tagjai leteszteltek öt népszerű, géles állagú hidratálókrémet, miként viselkednek a valódi hétköznapokon.

Babor – Skinovage Purifying Cream 

Babor Skinovage Purifying Cream

Babor Skinovage Purifying Cream

A tesztelő bőrtípusa: kombinált
Tapasztalat felvitelkor: Az először inkább síkosnak tűnő állagú krém felkenve mintha besűrűsödött volna, a bőrömön azonban így is könnyen eloszlatható volt. 
Erőssége: Felkenés után puha, melengető érzést adott a bőrömnek, tapintásra pedig leginkább olyan lett, mint egy friss gyümölcs feszes, kissé viaszos héja. A krém többek között mattító hatást is ígért, ezt be is váltotta, olyannyira, hogy még a nagy melegben, órákkal a felkenés után sem fényesedett ki az arcbőröm. Sminkalapként leginkább úgy viselkedett, mint egy jó minőségű primer. Könnyű, fényvédős BB-krémet használtam fölé, amivel határozottan egységesebb, erősebb alapozást nem kívánó bőrképet adott.
Extra: A krém az ismertető szerint speciálisan a zsíros, tisztátlan bőr számára lett kifejlesztve, speciális összetevője a Super Pure kivonat, amely segít csökkenteni a bőrön lévő szennyeződéseket, és megelőzi azok kialakulását. Amit ebből néhány napos használat után tapasztaltam, hogy a pórusaim valóban kevésbé tömődtek el, és pattanások, mitesszerek sem jelentek meg rajta, összességében véve tisztábbnak éreztem tőle a bőrömet.
Mire figyelj: Egyetlen negatívuma, hogy kicsit lassan szívódott fel.
Kiszerelés és ár: 50 ml, 19 950 Ft

Avon – Anew Hydro-Advance hidratáló nappali krém

Avon Anew Hydro-Advance hidratáló nappali krém

Avon Anew Hydro-Advance hidratáló nappali krém

A tesztelő bőrtípusa: vízhiányos-kombinált
Tapasztalat felvitelkor: Áttetszően fehér, nagyon könnyű, vizes állagú krém, amit ehhez mérten pikk-pakk el tudtam oszlatni a bőrömön. Nappalra körülbelül egy borsónyi mennyiséget vittem fel, ami, úgy éreztem, megfelelően hidratálta bőrömet a nap folyamán.  
Erőssége: Az ígéretéhez hűen valóban gyorsan felszívódott, és nem hagyott semmilyen ragacsos, kellemetlen érzetet maga után. Éjszakára megpróbáltam többet felvinni belőle az intenzívebb hidratálásért, ekkor tapintásra már érezhető volt, hogy rajtam van, de nem volt zavaró. Szokásos fényvédőmet gond nélkül tudtam fölé használni, nem csillogott ki jobban vagy hamarabb a bőröm. Erős sminkkel nem próbáltam, a vékony alapozót, némi pirosítót bírta vele a bőröm, nem volt gond. 
Extra: Leírása alapján nincs benne komedogén, vagyis póruseltömítő összetevő, illetve némi fényvédőt is tartalmaz. Pattanásokat, mitesszereket az egyhetes használat során nem okozott, fényvédelme azonban szerintem önmagában kevés, fényvédőt mindenképp érdemes mellette használni.
Mire figyelj: Az illata kellemes volt, nem tolakodó, és hamar elillant, én azonban jobban szeretem az illatmentes krémeket, így számomra ez egy kevésbé vonzó tulajdonság volt.
Kiszerelés és ár: 50 ml, 4199 Ft

Paula’s Choice – Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel

Paula's Choice Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel

Paula’s Choice Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel

A tesztelő bőrtípusa: vízhiányos-kombinált
Tapasztalat felvitelkor: Géles-zselés állagú arcápoló, amiből egy borsónyi mennyiség elengedő volt számomra. Gyorsan felszívódott, a bőröm egyből puha, selymes érzetű lett.
Extra: Nagyon tetszett, hogy illat- és színezékmentes, a szem környékére is használható, és tartalmaz valóban jó kis hidratáló, gyulladáscsökkentő és antioxidáns összetevőket is. Hidratálása nekem elegendő volt, strandolós nap után este is kipróbáltam, és nagyon jó érzés volt bőrömnek, érezhetően nyugtatta, hidratálta – ekkor azért többet vittem fel belőle a reggeli mennyiségnél. Önmagában nappalra nem használtam, csak fényvédővel együtt: jól működött, T-vonalban szokott kifényleni a bőröm, ez nem jelentkezett előbb vagy jobban, mint máskor. Megszokott sminkemet bírta, az alapozó is szépen terült rajta, bár túl vastag rétegben nem szoktam – pláne nyáron – felvinni.
Mire figyelj: Mivel fényvédőt nem tartalmaz, fényvédő krémet mindenképp kell fölé használni, ezt a gyártó is feliratozta a tubuson.
Kiszerelés és ár: 60 ml, 10 350 Ft

Oriflame – NovAge Ecollagen Light ránctalanító nappali krém

Oriflame - Novage Ecollagen Light Ránctalanító Nappali Krém

Oriflame NovAge Ecollagen Light ránctalanító nappali krém

A tesztelő bőrtípusa: normál
Tapasztalat felvitelkor: Gyorsan felszívódott a krém, egyáltalán nem maradt csomós, és könnyen tudtam felvinni, valamint eloszlatni is.
Erőssége: BB-krémet szoktam használni, ritkán teszek fel alapozót, a fényvédő pedig sajnos sokszor elmarad. Megszokott BB-krémem simán ráment, nem lett tőle zsíros a bőröm, kényelmes volt együtt viselni őket.
Extra: Arcfeszesítő hatású és kollagéntartalmú, de szerencsére nálam még nincs mit „kipótolni”, így ezeket a hatásokat egyelőre nem érzem.
Mire figyelj: Amikor csak a krém volt rajtam, akkor éreztem, hogy a nyári melegben mintha elkezdett volna leolvadni az arcomról, fél órával a felkenése után is éreztem, hogy rajtam van. Érdekes, hogy mikor BB-krémmel együtt használtam, ezt nem tapasztaltam.
Kiszerelés és ár: 50 ml, 5599 Ft

Maria Galland – Créme Matité Velours 300

Maria Galland Créme Matité Velours 300 arckrém

Maria Galland Créme Matité Velours 300

A tesztelő bőrtípusa: kombinált
Tapasztalat felvitelkor: Alapvetően nappali krémnek használtam, és erre sminkeltem. A sminkelés és a krémezés között érdemes volt várni maximum tíz percet, addig picit ragadós volt. Nagyon gazdaságos a krém, egy kevés is elég belőle, jól hidratál, és nagyon szerettem az illatát.
Erőssége: Nekem fényvédővel kicsit sok, pedig nem nevezhető nehéz krémnek. Igaz, nekem extrán zsírosodik a bőröm nyáron. Hibátlan tulajdonsága azonban, hogy elképesztően jól mattítja a bőrt.
Extra: Pórusösszehúzó és mattító hatású krém, nekem mindkettő bevált, a mattítás különösen látványos volt, mintha szabályozná a faggyútermelést.
Mire figyelj: Fényvédővel nem igazán kombinálnám, maximum valamilyen nagyon könnyű állagúval, máskülönben nem jön elő kellően a mattító hatás.
Kiszerelés és ár: 50 ml, 20 850 Ft