20 parfümújdonság őszre, melyek garantáltan elcsábítanak

Mutatjuk az új évszak legvonzóbb illatait.

Elérkeztünk az első őszi hónaphoz, itt az idő hát, hogy sorra vegyük, milyen parfümújdonságokat tartogatnak számunkra a parfümériák polcai. Számos illatikonnak jelent meg új variánsa, melyek hol egy kis citrusos frissességgel (Giorgio Armani), hol pedig extra adag nőies bájjal (Chanel) fokozzák az eredeti parfümöket. Érkezik az új szezonra egy vadiúj pillérillat is a Lancôme illatháztól, valamint a 4711 Acqua Colonia is bemutatott egy izgalmas parfümkvartettet.

Lancôme – Idôle EdP

A Lancôme új pillérillatát a kortárs nőiesség szellemiségében álmodta meg. A pézsmás-ciprusos virágillat új formában köszön ránk, az Idôle valódi vívmány a parfümök közt. Bőrillat, ami egyszerre kényelmes viselet és erőteljes, gyengéd, mégis mély benyomást keltő. Fenntartható forrásból származó, kizárólag a Lancôme számára készített ispartai rózsaszirom-esszencia és Franciaországban termesztett százlevelű rózsa ragyognak fel az illatban olyan jegyek mellett, mint a bergamott, körteakkordok, indiai jázmin grandiflorum, valamint egy új, „letisztult és ragyogó” akkord. A Lancôme ezzel a parfümmel megvalósította álmát: a nőket ünnepli, és a boldogság útjára tereli őket.

Givenchy – L’Interdit EdT

Givenchy - L’Interdit Eau de Toilette1957-ben Hubert de Givenchy megalkotott egy illatot, melyet eredetileg hűséges barátjának, Audrey Hepburnnek szánt. 2018-ban a divatház új fejezetet nyitott és bemutatta erőteljes és emlékezetes Eau de Parfumjét, most pedig a kaland folytatódik a L’Interdit Eau de Toilette-tel, mely épp oly vibráló és felszabadító lett. Míg az Eau de Parfum arra ösztönöz, hogy megszegjük a szabályokat, addig az Eau de Toilette felszabadít, és kiemeli a minden nőben ott rejlő árnyakkal teli oldalt. A L’Interdit Eau de Toilette egy intenzív és légies illat, melynek a mákvirág mégis különös sejtelmességet ad, amelyhez egy kábító hatású, narancsvirágból és tubarózsából kötött fehér csokor simul, elegyük pedig felkavarja a vetiver és a pacsuli akkord mélységét.

Giorgio Armani – Sí Passione Red Maestro EdP

A szenvedély egy új, erőteljes arcát leleplezve Giorgio Armani bemutatja a limitált kiadású Sí Passione Red Maestro-t, mely a Sí Passione újraértelmezése egy vibráló illatban. Gazdag, és mégis elegánsan virágos illat, mely magában őrzi a feketeribizli jegyet, ami most rózsaszín bors esszenciával egészül ki és a napos jázmin akkorddal lesz tökéletes. Az illat szívében a vanília és a fehér pézsma jegyek tükrözik vissza az ikonikus SÍ PASSIONE illatjegyeit ebben az új, erőteljesebb szenvedély felfogásban. A Sí Passione Red Maestro belülről lakkozott, intenzív piros üvege egy piros szatén szalaggal egészül ki, mely a couture általi inspirációra utal.

Guerlain – Mon Guerlain EdP Intense

A fás-orientális illatújdonság különlegesen érzéki kompozíció, melyet a vanília és a friss Carla levendula kontrasztja, valamint a szantálfa és a pacsuli határoz meg. A Mon Guerlain Eau de Parfum Intense a nők különbözőségének és nőiességének illatba zárt ünnepe. A parfüm arca ezúttal is Angelina Jolie színésznő, a jellegzetes üvegcse pedig sötét rozéarany díszítést kapott.

Lacoste – Pour Femme Timeless EdP

A Lacoste Pour Femme Timeless elegáns, áramvonalas, áttetsző üvege ragyogó, kifinomult illatot rejt, amely a nőiesség időtlen jegyeit emeli ki. Olivier Cresp mesterparfümőr két rózsaesszenciát hozott össze, amelyek keresztezik egymás útját, és finoman egymáshoz érnek egy pillanatra. A fehér virágcsokor jázminnal és gardéniával örömmel fogadja az újonnan érkező narancsvirág abszolútumot, amely ragyogó, üde, zöld jegyekkel itatja át az illatot. A pacsuli flörtöl az elbűvölő tömjénnel, és fokozza a szantálfa érzéki melegségét, amely a női Lacoste illatok egyik fő ismertetőjegye.

Paco Rabanne – Lady Million Empire EdP

A Lady Million Empire az első ciprusos illat a Paco Rabanne márkától, a Lady Million klasszikus illatok újragondolása. A ciprus erőteljes és elegáns illatvilágot teremt, a pacsuli pedig ehhez megfelelő alapul szolgál a parfümben. Az új illatnak a narancsvirág kölcsönöz szikrázó, narancsos tonalitást, az eredmény pedig egy animális, enyhén gyümölcsös kompozíció osmanthusesszencia hozzáadásával, melyekhez a magnólia és konyak akkord társul az izgalmas tökéletességért.

Betty Barclay – Brilliant Woman EdP

Intenzív színek, intenzív érzések, intenzív illatok: a Betty Barclay Brilliant Woman illategyüttes a kedvelt Betty Barclay Woman folytatása, melyek az összetevők új kombinációjának és további árnyalatok hozzáadásának köszönhetően különleges, érzéki és nőies élményt nyújtanak. A Brilliant Woman No°1 egy illatos megjelenés, mely olyan friss, mint egy pohár pezsgő. A Brilliant Woman No°2 káprázatos illat, mely a koktélruhánál is csábítóbb, míg a Brilliant Woman No°3 egy elbűvölő fellépés, melynek kiegészítője az illatos nőiesség.

s.Oliver – #YOURMOMENT Women EdP

Az új s.Oliver illat felütésében a fekete ribiszke és az őszibarack vidám reggelt idéző, gyümölcsös jegyével bűvöl el. A szívillat csoda szép virágok randevúja: a bazsarózsa, a magnólia és az ibolya a viselőjét beburkoló virágos esszenciában egyesül. Az illatélménynek a kasmírfa és a mósusz–gyapot leheletnyi érzékisége ad teljességet. Olyan illat, amelytől valóban jól érezzük magunkat.

AVON – Eve Duet Contrasts EdP

Az Eve kollekció legújabb tagja, az AVON Eve Duet Contrasts a magabiztosság megtestesítője, amellyel mindig elragadóak lehetünk. Az ellentétek vonzzák egymást, ez a sokszínűség pedig tökéletesen megelevenedik az új illatban. A megfontoltságot képviselő aranyló parfüm a rózsabors élénk illatával és a gardénia elegáns akkordjaival kiegyensúlyozottságot és magabiztosságot sugall, amelyet végül egy csipetnyi vanília ölel körbe. Az duó másik tagja már színében is merészséget sejtet, amelyben a csábító málna fagylalt vibráló illata a nőies jázminnal és indigó pacsulival elegyedik. Vad, gondoskodó, megfontolt, merész, ezzel a lehengerlő parfümmel bárkik lehetünk. Kifejezi sokoldalú egyéniségünket, a lehengerlő illatpár ellenállhatatlanná teszi természetünket.

Giorgio Armani – Armani/Privé – Orangerie Venise

2019-ben Armani visszanyúl egészen a gyökerekig. Egy elbűvölő itáliai kertbe, egy velencei pálmaházba invitál minket, ahol a parfüm segítségével mi is sétát tehetünk, hogy érezhessük az elbűvölő citruskert frissességének illatait a maga üde, zöld és napos atmoszférájában. A parfüm szívében a narancs esszencia, a narancsvirág és a neroliesszencia olyan hatást kelt, mintha az örökké tartó itáliai nyarat magukba záró narancsfák között sétálnánk.

4711 Acqua Colonia Intense

A 4711 Acqua Colonia Intense egy négy illatból álló, új parfümkollekció, melynek minden darabját egy-egy távoli, különleges táj ihletett. A Floral Fields of Ireland Írország színpompás mezőinek, a vadvirágoknak az ilatát hozza el hozzánk. Fejillata a bársonyosan lágy illatcserje-virággal nyit, az „illatvirággal”, majd finoman mandarinba és citromba ágyazva áttér a feketefa-mimóza és a fehér jázmin jegyeit viselő, gazdag szívillatba. Az alapillatban található operanid molekulának, illetve fás illatjegyeknek köszönhető teljesedik ki a parfüm.
A Sunny Seaside of Zanzibar a szigetcsoport fehér homokos strandjaira, a türkizkék óceánhoz repít minket képzeletben. A fejillatban a tengeri fuvallat a görögdinnye frissítő, vizes-gyümölcsös jegyein és a csillagánizs kellemes aromáján keresztül jelenik meg. Az intenzíven illatozó frangipánivirág, kókusz és pézsma kombinációja révén pedig szinte érezhetjük a Nap melegét. A vanília, cédrusfa és vetiver rendkívüli egyvelege teszi teljessé ezt a modern, egzotikus virágillatot.
A Wakening Woods of Scandinavia elkészítéséhez a festői szépségű, skandináv tájakból merítettek ihletet. A tűlevelű fák, a mohával borított sziklák, a folyóvizek szépsége és vadsága ihlette a parfümkészítőket. Uniszex kreációról van szó, mely bergamottból, korianderből és rózsaszín borsból álló, friss és aromás fejillatának köszönhetően válik csábítóvá. A rózsa és jázmin illatjegyek egy friss szellő lágyságát juttathatják eszünkbe, mely szárnyra kelti az illat fás karakterét, egyúttal nőies jelleget is kölcsönöz neki. A kompozíciót a pacsuli és a jegenyefenyő markáns, fás jellegét hordozó Fir Absolute alkotta, hosszan tartó alapillat teszi teljessé.
A Pure Breeze of Himalaya a világ leggrandiózusabb magashegysége, a Himalája előtt tiszteleg a kristálytiszta levegőt idéző illatvilágával. A parfüm citrusos frissességéről a bergamott és a mandarin friss-lédús jegyei gondoskodnak, melyekhez a rózsaszín bors fűszeressége társul, valamint a rózsaoxid fémes jellege és a Living Mountain Air illatakkord frissessége teszi teljessé a kompozíciót. Az újszerű tonikos és ásványos illatjegyek határozzák meg a szívillatot, a pézsma és a kasmír alapjegyek által pedig lággyá és hosszan tartóvá válik a parfüm.

Chanel – Gabrielle Essence

A 2017-ben megjelent, Gabrielle Chanel emléke előtt tisztelgő pillérillat új variációban érkezik hozzánk, mely az eredetinél is vibrálóbb, fényűzőbb és egyben felnőttesebb lett. A parfüm minden illatjegyével arra ösztönöz, merjük megmutatni valódi önmagunkat, kövessük megérzéseinket és ne féljünk szabadon kifejezni érzéseinket, véleményünket. A virágos-fás mósusz illat fejjegyében citrusok, keserű narancs, fekete ribizli, bogyós gyümölcsök és barack elegye köszönt, majd melléjük bontakozik ki a szívjegy fehér virágokkal, tubarózsával, jázminnal, ylang-ylanggal, narancsvirággal és kókusszal. A parfüm zárásaként a szantálfa, mósusz és vanília hármasával találkozhatunk.

Roberto Cavalli – Deep Desire EdP

Limitált kollekciós illatújdonság a Cavallitól, mely az ikonikus Signature parfüm legújabb variánsaként látta meg a napvilágot. Érzéki, lehengerlő és buja, akár az eredeti parfüm. Az új orientális-virágos kompozícióban a rózsaszín bors és a mandarin elegyedik a fehér virágcsokor bódító illatával, amelyeket a kakaóbab, a pacsuli és a vanília triója alapoz meg, hogy tökéletes, ízig-vérig nőies kompozíciót alkossanak. 

Jo Malone – Poppy & Barley Cologne

Múlt évben jelent meg a Poppy & Barley illat a Jo Malone English Field Collection tagjaként, 2019 őszére pedig úgy döntöttek, érdemes ismét kiemelt figyelmet szentelni a vörös mákvirágra, mely oly jellemző az angol vidékre. Élénk és vibráló, amelyhez az árpa pamutpuha lágysága és melegsége társul, a parfümöt pedig ez a kettősség hatja át és határozza meg az utolsó cseppjéig. Mellettük zöld jegyeket, vörös rózsa, füge és viola illatjegyeket is csempésztek a parfümbe.

Dior – Joy by Dior EdP Intense

A Joy by Dior variációjaként jelent meg a parfüm, mely a nevével összhangban egy fiatalos, vidám illat, amelyet a virágos jegyek határoznak meg. Az eredeti parfümhöz képes a neroli illatjegy még intenzívebben van jelen a grasse-i rózsa és jázmin mellett. Az alapjegyben ezúttal a szantálfa mellé a vanília, a tonkabab és a pézsma érkezik.