Shine

Otthonaikból üzentek a Párizsi Opera Balett táncosai – Gyönyörű videó arról, miként gyakorolnak

A Párizsi Opera Balett táncosai előadással is felérő videót készítettek otthoni gyakorlásaikról, az eredmény bámulatos.

Párizsi Opera Balett táncosai látványos videót készítettek arról, miként gyakorolnak otthonaikban, hálájuk kifejezéseként azok felé, akik jelenleg is a frontvonalban dolgoznak. Az eredmény egy minden másodpercében izgalmas és látványos videó lett.

A Párizsi Opera Balett a világ legrégebbi balettintézetének számít, 1669-ben alapították, melynek történelmi érdekessége, hogy kezdetben csak férfiak voltak táncosaik. Az első balerina Mademoiselle De La Fontaine volt: nemcsak a párizsi opera történetében, de a világon is őt tartják számon, mint az első, profi női balett-táncos, aki 1681-ben debütált a színpadon. Az előadásokat manapság a Garnier Palotában lehet megtekinteni, jelenleg azonban ez is zárva tart, a táncosok pedig hozzánk hasonlóan otthonaikban várják, hogy javuljon a járványhelyzet.

A Párizsi Opera Balett táncosai a Garnier Palota színpadán.

A Párizsi Opera Balett táncosai a Garnier Palota színpadán. (Fotó: Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images)

Épp úgy, ahogy a sportolók esetén, a folyamatos edzés, gyakorlás náluk sem maradhat el, így hát ki a konyhájában, ki az udvarán, ki a társasház folyosóján végzi a napi feladatokat, melyekből most egy videó is készült. Prokofjev Rómeó és Júlia balettjének ismert zenei részletére, a Montague-k és Capuletek tételre láthatjuk a balerinákat és táncosokat gyakorolni, mezei szemlélődő számára pedig az otthoni környezetben mozgásuk még hihetetlenebbnek hat.

A Párizsi Opera Balett a jelenlegi időszakban több előadását is ingyenesen, online megtekinthetővé tette, heti felbontásban más-más, korábban bemutatott darabjukat nézhetjük meg. Április 20–26-ig a Hoffmann meséinek egy 2016-os előadása látható, április 27.–május 3-ig pedig a Carmen 2017-ben színpadra vitt változata. 

Még több balett:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top