Shine

3 természetes hajpakolás göndör hajra, amit 5 perc alatt elkészíthetsz

Göndör hajad van, mely mostanában szárazzá, fénytelenné vált, meggyengült, esetleg töredezik? Ezekkel a kizárólag természetes összetevőkből álló hajpakolásokkal helyreteheted. Használd őket hetente egyszer!

Banános-joghurtos 

Ez a pakolás csodákat tesz a megviselt, fénytelenné vált göndör hajjal. A banán nedvességgel tölti fel a hajkoronát, mindemellett a fényét is visszaadja, míg a joghurt, mely tele van fehérjével és tejsavat is tartalmaz, megtisztítja a fejbőrt az elhalt hámsejtektől.

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz

Turmixgépben keverd össze először a banánt és a joghurtot, majd add hozzá a mézet is. Vidd fel a hajadra a tövektől a végek felé haladva. Fél óra elteltével moss hajat alaposan samponnal, és használj némi balzsamot is!

A göndör haj speciális ápolást igényel

A göndör haj speciális ápolást igényel (Illusztráció: Getty Images)

Mézes-olívaolajas 

Ha száraznak érzed göndör fürtjeidet, készíts mézes-olívaolajas pakolást! Ez a kence hidratálja a hajat és megakadályozza a töredezést. Antioxidáns jellegű, mindemellett egészségesen tartja a fejbőrödet is.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj

Keverd össze a hazzávalókat, majd kend fel a hajadra, különösen a hajvégekre! Hagyd fenn fél órát, majd moss hajat samponnal!

Avokádós-kókuszolajas

Ha sérült és gyenge a hajad, akkor az avokádós-kókuszolajas pakolás lesz a barátod. A kókuszdióolaj hidratálja hajat és természetes fényt ad neki. Az avokádóban lévő fehérje pedig táplálja, erősíti a tincseket.

Hozzávalók:

  • 1/2 avokádó
  • 2 evőkanál kókuszolaj

Pépesítsd az avokádót,majd keverd hozzá a kókuszolajat! Vidd fel a fejbőrödre és a hajadra, majd fél óra elteltével mosd le!

Még több göndör haj:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top