Shine

Felháborodtak a szülők, hogy ilyen nadrágokat árulnak 5–12 éveseknek

A River Island ruhamárka most egy nadrággal húzta ki a gyufát a szülőknél, akik szerint a ruhadarab erősen szexualizálja azokat, akik felveszik.

A testhez tapadó bőrnadrág már olyan méretben is kapható, hogy akár 5–12 éves lányok is hordhatják, márpedig ez sok szülőnek nem nyerte el a tetszését.

Nem kéne bátorítanunk a gyerekeket, hogy így öltözzenek. Miért akarnak tapadós bőrnadrágokat hordatni a gyerekekkel? Ez nagyon rossz, főképp manapság

– panaszkodott egy hatvanéves nagymama, Helen, aki a lányával való shoppingolás során szúrta ki a kislányokat szexualizáló nadrágotírja a Ladbible.

A kislányokat szexualizáló nadrág

A kislányokat szexualizáló nadrág

Többféleképpen lehet elvenni egy gyermek ártatlanságát. Nagyon mérges vagyok

– tette még hozzá. Helen szerint a nadrág nem kívánt figyelmet biztosíthat a viselőjének, és azon nyomban el kéne távolítani a ruhamárka választékából. A nadrág esete a közösségi médiában is nagyot ment, a legtöbben maximálisan egyetértenek Helen érvelésével.

Kérlek, hagyjátok, hogy a gyerekeink gyerekek maradhassanak!

– volt olvasható az egyik szülő részéről. A ruha által kiváltott dühvel azonban már nem mindenki értett egyet. Valaki például azt ajánlotta, hogy dühöngés helyett egyszerűen csak nem szabad megvásárolni őket, ugyanis ha nem veszi meg őket senki, akkor nem is fogják gyártani. Olyan is akadt, aki szerint a nadrágok szexualizálása sokkal többet elmond arról, aki rögtön erre gondol velük kapcsolatban, mint azokról, akik viselik őket. A River Island márka közleményében elmondta, hogy figyel arra, hogy a gyermekeknek szánt termékeik a kornak megfelelők legyenek, és figyelnek a vásárlóik reakciójára is.

Nem ez az első alkalom, hogy egy ruhát túl merésznek látnak a szülők:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top