Shine

Kockás férfiruhácskával küzd a Gucci a mérgező sztereotípiák ellen

Férfiakra adna női(es) ruhát a luxusdivatmárka. Kurt Cobain is előkerült.

A divatház szerint Kurt Cobain, illetve a grunge stílus ihlette az új kockás ruhát (és a köré álmodott kollekciót), amelyeket férfiakon látnának szívesen – írja a LADBible. Erről van szó:

Forrás: Gucci

Forrás: Gucci

Azon túl, hogy az összes grunge klisé előkerül a szakadt farmertól a babsapkán át a futócipőig, a kockás mintáról nem is beszélve, a Gucci ezzel valójában a férfiak körüli „mérgező sztereotípiák” ellen küzd, azaz azon hatások ellen, amelyek macsó, toxikus embereket formálnak a férfiakból. Azt üzenik ezzel, hogy a (társadalmi) nemi szerepek lazán értelmezhetők, formálhatók, felcserélhetők. Kurt Cobain, a Nirvana frontembere azért is külön fontos, mert ő is előszeretettel mutatkozott női ruhákban, például koncertjein is. 

Külön kiemelik a Pán Péter-gallért, amelyet a tervezők gyerekkori emlékei inspiráltak, ez a kollekció visszatérő eleme. Aki lecsapna rá, tudjon róla: a ruha ára több mint 600 ezer forint, tehát mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki ragaszkodik a Gucci-logóhoz. A többieknek pedig üzenjük: léteznek sokkal pénztárcabarátabb módozatai is annak, hogy felrúgjuk a férfiakkal kapcsolatos sztereotípiákat.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top