Szabadidő

Jótékonysági operagála

A Prizma idén ünnepli fennállásának 50 éves jubileumát, amelynek alkalmából 2001. november 26-án 19 órai kezdettel a Pesti Vigadóban Jótékonysági Opera-gálát szervez az iskola alapítványa.

Néhány gondolat az iskoláról, alapítványról, valamint az operagáláról:






Pesti Vigadó

A Prizma Általános Iskola és Óvoda, Logopédiai Szakszolgálat a XIII. kerületben élő tanulásban és értelmileg akadályozott óvodás és tanköteleskorú, valamint autista, autisztikus tünetekkel rendelkező gyermekek nevelését és oktatását, a kerület beszédhibás gyermekeinek logopédiai korrekcióját végzi.

Az Intézménybe kizárólag a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság komplex orvosi-gyógypedagógiai-pszichológiai szakvéleménye alapján kerülhetnek be a gyerekek, a javasolt osztályfoknak megfelelően. 1996-tól kezdve folyamatosan hoztak létre kézműves-műhelyeket (szövő-, kerámia- varró-, faműhely, tankonyha) hogy tanulóikat minél több természetes alapanyag megmunkálásával ismertessék meg, megkönnyítve ezáltal a későbbi pályaválasztást, munkába állást.


Különböző programok megszervezésével (jótékonysági kerti mulatság, operagála, kiállítások) magán- és jogi személyek erkölcsi és anyagi támogatásával igyekeznek az iskolai munka hatékonyságát és eredményességét növelni.

Az iskola ebben az évben ünnepli alapításának 50., alapítványuk pedig 10. évfordulóját. Ez egy különleges év számukra. Ebből az alkalomból sok olyan programot szerveznek, ahol értelmi sérült gyermekek, családjaik, valamint a velük foglalkozó gyógypedagógus kollégák ünnepelnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top