Szabadidő

Állatok Karácsonya

December második hétvégéjén a Zöld Magazin Állatok Karácsonya címmel állateledelgyûjtõ akciót szervez, melynek adományaiból idén 4 vidéki állatmenhely részesül majd. A rendezvény helyszíne a FÓTI CORA áruház lesz, ahol rengeteg ajándékkal és ismertetõ anyaggal várunk minden érdeklõdõt.

A rendezvények





Az akció hétvégéjén meglepetés-programokkal és rengeteg ajándékkal várjuk az állatbarátokat. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt fantasztikus játéklehetőségeket biztosít a JÁTÉK-MESTER gyerekprogramja. December 8-án, szombaton 17 órakor kerül majd sor az általános iskoláknak meghirdetett rajzverseny eredményhirdetésére – a díjazottak természetesen értékes ajándékokat kapnak. Mindkét kategória legjobb 3 alkotását közzétesszük az interneten: a Zöld Magazin, valamint itt, az NLC oldalain.


A rajzverseny részletei
Téma: az állatok karácsonya
Technika: tetszőleges, maximum A3-as méretben
Kategóriák: 7-10 éves korosztály, 11-14 éves korosztály

Beküldési határidő:
november 30.
Cím: 2151 Fót, Fehérkő u. 1. 

A rajzokat november 1-től a helyszínen, a FÓTI CORA áruházban, az állatok karácsonya feliratú dobozba is be lehet dobni. Kérjük, a rajz hátoldalán tüntessétek fel a következő adatokat:
• a beküldő neve, kora, osztálya, a rajztanár neve, valamint az iskola neve, címe, telefon és fax-száma. Egy borítékban több pályamunkát is el lehet helyezni! 




 

A gyűjtés
A rendezvénysorozat indító akcióján 4 vidéki menhelyet szeretnénk segíteni; az összegyűlt állateledelt egyenlő arányban osztjuk el a menhelyek között. Ha az akció sikeres lesz, jövőre újra megszervezzük – természetesen mindig más menhelyek javára.


Idén a következő menhelyeknek gyűjtünk:
• Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány – 2364 Ócsa, Újerdő 33.
• Komlói Állatvédő Egyesület – 7300 Komló, Sallai Imre 17.
• Állatotthon Alapítvány – 2211 Vasad, II. Külterület 46.
• Veresegyházi medve- és farkasmenhely – 2112 Veresegyház, Patak 39.


A licitálás
Licitálni itt, a fórumon lehet >>





Egy állatbarát szobrászművész, Oláh Mátyás felajánlotta gipsz lóportréját a nemes célra – a szobor hófehér és egy kb. 20×20 cm-es fa talapzaton áll. Licitálni itt, a fórumon lehet >>, csak és kizárólag állateledelben, azaz kg-ban. A kikiáltási ár: 15 kg száraz kutyaeledel.
Amennyiben Budapestről vagy a környékről nyerik el a licit során a szobrot, házhozszállítjuk vagy a Fóti Corában veheti át dec. 9-én (ha vidéki az illető, akkor a postázást nem vállaljuk, mert a szobor törékeny).


Az adományok
Az akció keretében kizárólag állateledelt gyűjtünk, pénzt nem! Természetesen a menhelyek szóróanyagaiból mindenki tájékozódhat majd arról, mire van szükségük és hova küldhetik a segítőkész állatbarátok tárgybeli adományaikat, illetve milyen számlaszámra utalhatnak át kisebb-nagyobb összegeket. Az Állatok Karácsonya rendezvény alkalmából a FÓTI CORA Áruház minden – nem akciós – állateledel terméke 10%-al olcsóbban lesz kapható!


Segítőink, védnökeink, szponzoraink
Az esemény fővédnökei: Csala Zsuzsa színművésznő és Dr. Csányi Vilmos etológus profeszor. A gyermek rajzverseny védnöke Oláh Mátyás képzőművész.






Segíts Te is!

A rendezvényhez természetesen minden állatbarát segítségét szívesen fogadjuk. Szükségünk lesz önkéntesekre a gyermekprogramok körüli feladatok szervezéséhez, valamint az összegyűlt adományok szállításához is.


Amire még szükségünk van:
– bármilyen ajándék (a gyermek rajzverseny díjazottjai és a nagyobb mennyiségű adományokat hozók számára); könyv, édesség, játék, kulcstartó, bögre stb. (Természetesen ezek cégemblémás ajándékok is lehetnek.)
– A4-es fénymásoló papír
– rajzeszközök a gyermek rajzversenyhez (színesceruza, zsírkréta, radír, stb.)
– kutya-, macska-, medvejelmez felnőtt méretben
– könnyen mozgatható faliújság
– könnyen szállítható asztalok, székek a gyerekeknek
Természetesen minden egyéb felajánlást és ötletet is nagy örömmel, hálásan fogadunk!

Az esemény főszponzora: a FÓTI CORA
Mindenkit szeretettel várunk az Állatok Karácsonyán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top