Szabadidő

Kínai gyógymódok

Az egészség az egyik legféltettebb kincsünk, ezért kutatjuk annak titkát, hogyan õrizhetnénk meg testi-lelki épségünket és jó közérzetünket. A 160 oldalas, gazdagon illusztrált, igényes kötet átfogó képet ad és segítséget nyújt mindahhoz ami az egészséges életmódhoz, a gyógyuláshoz, és a kellems közérzethez elengedhetetlen.




A nyugati orvostudomány nagyszerű eredményeket ér el az akut betegségek, a baleseti sérülések kezelésében, és ma már csodára képes a szervátültetések vagy a krízishelyzetekbe való gyors beavatkozások terén. Sokkal kevésbé jeleskedik azonban a megelőzésben, a krónikus betegségek, a romló egészségi állapot felismerésében és hatékony kezelésében. Ez ugyanis a kínai orvolás felségterülete. A négyezer éves múltra visszatekintő kínai gyógyászat nemcsak gyógyítás, hanem életfilozófia is. Olyan holisztikus rendszer, amely bonyolult működésű, összefüggő egésznek, csatornák és szervek energiával teli hálózatának tekinti az emberi szervezetet.

Egy kínai mondás szerint a betegségek kezelése olyan, mintha akkor kezdenénk el kutat ásni, amikor szomjasak vagyunk. Ebből a bölcs megállapításból táplálkozó szemlélet érvényesül a kínai orvoslásban, amelynek legfőbb célja a megfelelő életvitel kialakítása az egészség megőrzésére, a betegségek megelőzésére és leküzdésére. A könyvben ismertetett, képekkel illusztrált gyógymódok, gyógyító masszázstechnikák, meditációs gyakorlatok, a gyógynövények alkalmazásával, a táplálkozással és életvitellel kapcsolatos tanácsok ehhez nyújtanak segítséget. Az egészség ugyanis nem csupán kóros tünetek hiánya, hanem tartós, életerővel teli jó közérzet. Ha az ember olykor fáradtnak, gyengének, szétszórtnak érzi magát, nem feltétlenül betegségre kell gondolnunk, csak arról van szó, hogy valami nincs rendjén. A kínai orvolás magyarázatot ad ezekre az állapotokra, és segít helyreállítani a jó közérzetet. Ezáltal élvezhetjük a megnövekedett életerő örömét, és megakadályozhatjuk a későbbi komolyabb betegségek kialakulását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top