Szabadidő

Fõszerepben: Bozsó Péter

A Rendõrsztori sztárja – Bozsó Péter – új bemutatóra készül. A Johnny háborúja október 18-tól látható a Budapesti Kamara Shure Stúdiójában. Az elõadás szereplõjével a készülõ darabról, népszerûségrõl, magánéletérõl beszélgettünk.





Közismertté tett a Rendőrsztori?

– Úgy tudom rengetegen nézik, és az is igaz, hogy mostanában egyre inkább igénylik a nézők, hogy magyar színészeket lássanak színvonalasan kivitelezett filmekben. Bár hazudnék ha azt mondanám, hogy percenként megállítanak autogrammért, de az tény, hogy felismernek, barátságosak velem.

Ez az ötödik évadod a Budapesti Kamarában. Kik azok az emberek akik meghatározóak eddigi munkáid során?

– Ruszt József, Tordy Géza, Alföldi Róbert, Sopsits Árpád. Sas Tamással csináltuk például a Sóska, sültkrumplit, ami akkora közönségsiker, hogy mind a mai napig szinte lehetetlen rá jegyet kapni. Sándor Pál Az ügynök halálá-ban rendezett, de megszámlálhatatlanul sok fantasztikus színésszel játszom együtt, Psota Iréntől kezdve Kern Andráson át, de akár mondhatnám Szilágyi Tibort, Gálffi Lászlót, hogy csak pár nevet említsek a teljesség igénye nélkül.





Október 18-án lesz a Johnny háborúja című monodrámád bemutatója. Miről szól a darab?

– Egy fiatal srác története, aki mámoros hangulatban bevonul az agyonpropagált háborúba. Hátrahagyja a szerelmét, akivel házasságot terveznek, a munkáját, testvéreit, eddigi életét, egyszóval mindent. Tipikus kisvárosi kölyök, elképesztő naivitással és tisztasággal. Gránát találat éri és ágyhoz kötött, mozgásképtelen nyomorék lesz. Végülis az egész darab a fiú képzeletében játszódik, egyszerre több síkon. Visszamegy a gyermekkorába, újra megéli a szerelmével az első találkozásokat. Eljátszom saját anyámat, apámat, egyszóval mindenkit akihez közöm volt. Egyébként nem arról szól a darab, hogy fekszem az ágyban és egy órán keresztül monologizálok, hiszen az pokolian unalmas lenne. Nem célom sem nekem, sem az írónak a drámázás, a nézőt az egyáltalán nem érdekli, hogy valaki egy órán keresztül miképp emészti magát. Bár maga a történet elég drámai, mégis tömve van humoros helyzetekkel, pillanatokkal, ahol hatalmasakat lehet nevetni. Maga az előadás is erősen mozgásos, telis-tele látvány- és technikai váltásokkal.






Hogy talált meg téged a darab?

– Ez egészen érdekes történet. Jeff Daniels – az ismert hollywoodi sztár – még fiatal színész korában olvasta az eredeti regényt amit dramatizált, majd – a nyolcvanas évek elején – elképesztő sikerrel bemutatták a Brodway-n. A rendezőm olvasta az ottani kritikákat, és annyira megtetszett neki a sztori, hogy ő is megcsinálta Izraelben egy fiatal, kezdő színésszel, aki mostmár az ország vezető művésze. Egyébként ugyanez igaz Jeff Danielsre is, hiszen egészen a darab bemutatásáig senki sem ismerte. Aztán az előadással igencsak gyorsan befutott, hiszen ezután robbant be a hollywoodi filmiparba. Amikor Ilan Eldad-ot – a mostani előadás rendezőjét – felkérték, hogy rendezze meg nálunk is a darabot, eljött a színházba és megnézte a futó előadásokat, majd úgy döntött, hogy velem szeretné megcsinálni, aminek végtelenül örültem.






Harmadik műszak, South Park, Fejvadász. Ez csupán pár sorozat címe amikben szinkronizálsz. Ezen kívül nyolc darabban játszol, forgatsz, folyamatosan próbálsz. Gondolom előadások után kiengeded a fáradt gőzt, és te is éled a sikeres fiatal művészek bohém éjszakai életét?

– Nem így van, olyankor megyek haza a feleségemhez és otthon, kettesben jól érezzük magunkat. Nagyon szeretünk bebújni a kuckónkba – én talán még egy kicsit jobban is mint ő –, és beszélgetünk, főzőcskézünk, lazítunk. Rengeteget dolgozom. Ahhoz, hogy eljárjak szórakozni sokkal több energia kell. Amikor tudom, hogy reggel mikrofon elé állok, vagy próbálni fogok, akkor mérhetetlen nagy felelőtlenségnek tartanám belemenni az éjszakába. Annak is meg van a maga ideje, helye. Persze ha egy kellemes szülinapi- vagy premierbuliról van szó, akkor szabaddá teszem magam, olyankor minden ami belefér akár reggel hatig. Őszintén örülnék ha olyan siker lenne a Johnny háborúja, hogy megint lehetne ünnepelni reggelig.


Bozsó Péter honlapja: www.szinhaz.hu/bozso

Előadások időpontja:
október 18, 20, 25
november 7, 16, 22, 29

Jegyek kaphatóak:
a Tivoli Színház – Pénztárában (1062 Bp., Nagymező u. 8) naponta 14-19, Tel: 351-6812
a Színház Szervezési Irodájában (1075 Bp., Asbóth u. 24.) 10-18,
Tel: 343-1125, 343-1127, 343-1130, 343-1116
a Színházak Központi jegyirodáiban (1061 Bp., Andrássy út 18.),
Tel: 312-0000
valamint 1091.Bp.Ráday u 9.,
Tel: 218-0719, 217-8244, 215-4647
a MUSIC Mix 33.Ticket Service-ben (1056 Bp., Váci u. 33.),
Tel: 338-2237, 317-7736

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top