Szabadidő

Segíts, kérlek!

Kinn farkasordító hideg, nagy pelyhekben hull a hó, és zúzmara csillog az ablakon. Benn duruzsol a tûz, finom süteményillat száll a levegõben, vidám gyerekzsivaj hallatszik a kisszobából. Ugye milyen idilli?





Vannak családok, ahol még tüzelőre sem futja. Itt a tél, és nekik nem ugyanezt a szép, békés képet jelenti a december. A készülődés mámora, a titkos kis ajándékok beszerzése, a karácsonyfa alatti közös, felszabadult öröm, számukra csupán álom. A Családi Lap évtizedek óta vállalja a segítségnyújtást. Tucatjával érkeznek hozzájuk a segélykérő levelek, sokszor már utolsó próbálkozásként. Azok, amelyek az újságban nem jelentek meg helyhiány miatt, most itt kapnak nyilvánosságot. Sokan felajánlották már önzetlen segítségüket Olvasóink közül, most is számítunk ezekre a kedves és igen sokat jelentő gesztusokra. Köszönjük!


Sajnos egyedül nevelem három kisfiamat, apukájuk áprilisban autóbalesetben elhunyt. Karácsonyra szeretnék örömet szerezni nekik. Téli ruhákra lenne szükségük. Magasságuk: 86cm–122 cm, cipőméretük: 17–28. Csizmákat, játékokat, mesekönyveket is szívesen elfogadnánk, mert nagyon nehéz az anyagi helyzetünk. Mindenkinek békés szép ünnepeket! Németh Judit, 2254 Szentmártonkáta, Újszőlő u. 4.





Nagycsaládos édesanya vagyok, hét gyermeket nevelünk, közülük egy főiskolás, négy általános iskolába jár, egy óvodás és a legkisebb másfél éves, vele itthon vagyok gyesen. Szoc. pol. kedvezménnyel és kölcsönökből házat építünk, hogy a gyerekeknek rendes körülményeket tudjunk biztosítani. Az alsó szint már lakható, azért dolgozunk, hogy mielőbb be tudjuk fejezni. Ám ilyen anyagi megterhelés mellett meleg ruhára, téli cipőre alig telik, főleg a legnagyobbnak meg a két kicsinek. Ezért örömmel elfogadnánk mások számára feleslegessé vált ruhát, cipőt, játékot, könyvet. Maradék anyagot és fonalat is tudnék hasznosítani, mert tudok varrni, kötni, és a foltvarrásos kézimunkát is tanulom. Előre is megköszönöm, ha segítenek népes családunkon. Pappné Faragó Edit, 8225 Szentkirályszabadja, Csokonai köz 5.

Elvált nő vagyok, 16 éves lányomat egyedül nevelem (a taníttatása igen sokba kerül), és harmadik éve ápolom beteg édesanyámat. Villanyórámat elvitték a tartozásom miatt, és most világítás nélkül leszünk karácsonykor. Tanácsi bérlakásban lakunk, egyszer már megmenekültünk a kilakoltatástól, egy nagylelkű ember kifizette tartozásunkat, de megint sok hátralékunk gyűlt össze. Sokszor még anyukám gyógyszerét sem tudom kifizetni, nagyon nehezen élünk, el vagyok keseredve, hogy ilyen mélyre süllyedtünk. Böjt Lászlóné, 3600 Ózd, Nemzetőr u. 9. 7/1.

Két gyerekünk van, én otthon vagyok négyéves gyerekemmel, aki autista, s a gyógyítása nagyon sok pénzünket elvisz, így már rezsielmaradásunk is összegyűlt. Férjem dolgozik, ennek ellenére nehezen élünk. Jó lenne, ha nem kellene nélkülözniük alapvető dolgokat. Szepesi Józsefné, 1181 Budapest, Havanna u. 66. Tel.: 291 6786


Öt gyermeket nevelő elkeseredett anya vagyok, jövedelmünk kevés, most télen még rosszabb a helyzetünk a nagyobb kiadások miatt. Bármilyen csekély segítséget elfogadnánk. Bognár Istvánné, 7274 Kazsok, Petőfi u. 18.


35 éves leszázalékolt anyuka vagyok, ágyhoz kötve, mivel fekélyes a lábam, és immunbeteg vagyok. Férjem is beteges, két kiskorú fiunkat (10 és 11 évesek) nehezen neveljük. Ami pénzt kapunk, az élelemre és gyógyszerre is kevés. Ezért szeretnénk kérni ruhaneműt, ágyneműt, a gyerekeknek játékot, és bármilyen segítséget megköszönnénk. Tóthné Balogh Mária, 4286 Bagamér, Csokonai u. 47.                


Albérletben lakunk, én le vagyok százalékolva, férjem pedig szociális segélyen van. 17 éves fiunk tanul, nagyon vágyik egy videóra, de mi ezt nem tudjuk megvenni neki, mivel mosógépünk nincs, sőt, tüzifánk sincs elég. Ruhaneműt, élelmiszert is örömmel elfogadnánk. Végh Árpádné, 9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.


Három gyerekes, egészségügyben dolgozó édesanya vagyok, a párom is ott dolgozik. Ha valakinek van felesleges ruhanemműje egy 3 éves kisfiú részére, 17 éves kamaszfiú részére (42-es lábbal) és 18 éves lányunk részére, szívesen fogadnánk. Amit véletlenül nem tudunk hasznosítani, tovább adjuk hasonló cipőben járó családoknak. Előre is köszönjük segítségüket. Steiner Katalin, 2013 Pomáz-Kiskovácsi, Lakótelep 3/8


Lányom nevében írok, aki nyolcgyerekes családanya, de még soha nem kért senkitől semmit. A villanyhuzalt ki kellene cserélni, de villanyszerelőre nem telik neki. Elromlott a mosógépe, centrije, így ennyi gyerekre kézzel mos. A gyerekeknek ruhájuk még van, de cipőjük alig, ha valaki tudna küldeni 26–35-ös méretig, megköszönnénk. És ha valakinek van felesleges, használható tévéje, centrije, mosógépe, egy kis összeget tudok fizetni érte. Én is segítem őt, amennyire lehet a nyugdíjamból. Lányom címe: Déri Jánosné 6900 Makó, Esze T. u. 13.


Nehéz körülmények között nevelem három gyermekem (12, 10 és 7 évesek), férjem elhagyott, de szerencsére sikerült olyan társat találnom, aki segít átvészelni ezt a helyzetet. Nem sorolom fel, mi kellene, bármit örömmel elfogadunk, ami másnak felesleges. És nem szeretnénk, ha csak úgy névtelenül kapnánk, mert örök hálával tartozunk annak, aki segít. Előre is köszönjük kedvességüket. Szabó Szilvia, Nagyharsány, Arany J. u. 39. Tel.: 06/20 522 5076


Tanyán nevelem három gyermekemet, s ilyenkor, télen a tüzelő elviszi a pénzünket. Sajnos, dolgozni nem tudok, mert nincs kire hagyni a kisfiamat. Kérem Önöket, segítsenek rajtunk!. Szükségünk lenne tartós élelmiszerre, tisztítószerre, centrifugára, kályhára, de bármit elfogadunk. (Nagyobbik lányom 13 éves, 38-39-es a lába, a kisebbik 5 éves óvodás, 26-os lába van, kisfiam 2 éves. Segítségüket előre is megköszönöm. Szűcsné Katona Erika, 4320 Nagykálló, Birke tanya 13. Húgomtól kaptam telefont: 06/20 446 1586

Egyedül élő fogyatékos férfi, egyszerű, könnyen kezelhető, fatüzelésű kályhát keres, fűtési gondjának megoldására, mert nagyon fázik. Elérhető: 06-1-3833-077 vagy 06-1-3830-974

Egyedülálló anyuka vagyok, 15 éves epilepsziás lányommal munkahely és mindenfajta jövedelem nélkül. Sajnos kisvárosunkban nem találok munkát. Itt állok karácsony előtt kétségbeesve. Veszélyeztetve a megélhetésünk, mivel a hivatalok főként a többgyermekeseket segítik. Kérem, aki tud, segítsen! Hegedűsné Sztanó Erika, 7030 Paks, Táncsics M. u. 6. Tel.: 06-20-433-16-53 


Rokkantnyugdíjas házaspár vagyunk, 46 és 56 évesek vagyunk. 17 éves gimnazista fiúnk kollégiumban lakik. Sajnos betegségünk miatt olyan helyzetbe kerültünk, amiből nem találok kiutat. Jön a téliszünet, és nem tudunk tüzelőt venni, hogy rendesen fűthessünk ha itthon van a fiam. Tönkrement a 16 éves mosógépünk is, nagy szükségem lenne egy forgótárcsás mosógépre. Anyagilag teljesen padlóra kerültünk, fiam iskoláztatását is alig bírjuk már.  Kérek mindenkit, aki tud segítsen a felszínen maradni.  Minden kis segítséget hálával és köszönettel fogadunk.  Mátyásy Anna, 2454 Iváncsa, Jókai u. 3.


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top