Szabadidő

Reese Witherspoon

A 21. század egyik legígéretesebb tehetsége bebizonyította, hogy többre is képes, mint arra, hogy megnyerõen mosolyogjon a kamerába.




Witherspoon 1976-ban született Nashville-ben (USA), és már gyermekként modellkedett és reklámokban szerepelt. 1991-ben játszott először a The man in the moon című filmben. A 14 éves leány elvarázsolta a nézőket és a kritikusokat egyaránt. Még a gimi alatt több filmet is készített, de nagyobb sikert csak Mark Wahlberg oldalán ért el a Fear-ben és a Piroska és a farkas történetét kifigurázó Pokolsztrádában.





Karrierje 1998-ban kapott igazi löketet, amikor Gene Hackman, Susan Sarandon és Paul Newman oldalán játszott a Rejtélyes alkonyban, majd ugyanezen évben a Pleasantville főszerepét is ő kapta. A sikerszéria folytatódott a Kegyetlen játékokkal, mely a tinédzserfilmek hullámát lovagolta meg. Itt együtt játszott Ryan Philippe-pel, akinek nem csak a filmben csavarta el fejét: 1999 júniusában összeházasodtak. A 21. században olyan mozikban láthattuk még mint az Amerikai psycho, a Dr. Szöszi vagy Spielberg A.I.-Mesterséges Értelme. Legutóbb a Szajréban parádézott a fiatal színésztehetség, aki előtt valószínűleg fényes karrier áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top