Szabadidő

Az olaszok kedvenc énekesnõje világhódító úton

A 3000 lelket számláló kis olasz faluból, Solarolóból származó Laura Pausini karrierje akkor kezdõdött, amikor mindenki nagy meglepetésére megnyerte a híres San Remo-i Olasz Dalfesztivált.




Az akkor mindössze 18 éves énekesnő berobbant a zenei köztudatba, és azóta számos elismerést és irigylésre méltó díjakat tudhat magáénak. A legfontosabbak közül néhány: World Music Awards: “Legjobb Olasz Előadó”; Nuestro Award (Amerika): “A Legígéretesebb Latin Előadó”; I.F.P.I. Platinum Europe Award; és 2001-ben négy jelölés a Latin Grammy Awardra, többek között a “Legjobb Női Vokális Lemez” kategóriában.





Laura karrierje egy hamisítatlan sikertörténet: 20 millió albuma talált gazdára világszerte. Olasz és Spanyol nyelvű lemezei hihetetlen mennyiségű, szám szerint 160 platinalemezzel ajándékozták meg a művésznőt, és tették az egyik legkedveltebb pop énekessé Európa és Dél-Amerika szerte. Majdnem egy évtizeddel debütáló albuma megjelenése után Laura a közönség elé áll régóta várt angol nyelvű lemezével, melynek címe “From The Inside”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top