nlc.hu
Szabadidő
Richard Ibghy és Marilou Lemmens: Last Minute Instructions

Richard Ibghy és Marilou Lemmens: Last Minute Instructions

A Trafó Galéria és a LUMEN Alapítvány szervezésében nyílik Richard Ibghy és Marilou Lemmens kiállítása. A LUMEN Fotómûvészeti Alapítvány 2002-ben alakult a kortárs fotográfia támogatására és népszerûsítésére.

A montreali művészpáros már dolgozott Magyarországon. Les Muets című interaktív projektjüket itt készítették Budapesten 2000-ben, s a mű egy szabadtéri vetítésen a megnyitón kerül bemutatásra.





Lemmens legutóbbi munkáiban bensőséges nyelvet idéző szövegeket helyez el videoinstallációiban. Ibghy művészetének jellegzetessége a filozófiai és gazdasági tudományokat rejtő háttér.
A mindennapi élet ihlette munkák több médiumot is használó installációk.

A Last Minute Instructions is egy komplex hang-, video-, rajz-, fotóinstalláció, ahol gesztusok és arckifejezések kettőssége jelenik meg, kimozdítva azokat szociális és lélektani kontextusukból. A nyakkendőkötés és a holttest temetésre való előkészítése így válik hasonlóvá, minden ellentétes jelentésük ellenére. A különböző hosszúságú filmek párhuzamos vetítése végtelen számú értelmezési lehetőséget rejt magában, az abszurditás érzését feszegetve – s a végsőkig provokálva a nézőt.


Megtekinthető: Május 14-31.

Támogatók / Supported by: Kanadai Nagykövetség, LUMEN Fotóművészeti Alapítvány
Médiatámogató: Súgó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top