Szabadidő

A Mátrix-filozófia

A Mátrix-ban az a különleges, hogy elkápráztatja az akciójelenetek rajongóit, és közben azoknak is kedvez, akik beszélgetni szeretnének a filmrõl, amit láttak.






Cornel West
A rejtélyes alkotópáros nemrégiben ötöst is kapott filozófiából Amerika egyik legrangosabb egyeteme, a Princeton filozófia professzorától. Igaz, ő meg cserébe játszhat a filmben.

Cornel West professzor (aki West tanácsos szerepében két teljes mondathoz és egy nagyközelihez jutott az Újratöltve epizódban) nemrég elmesélte újságíróknak, milyen sokat beszélgetett a Wachowski fiúkkal a forgatás előtt.





– Egyszer csak felhívtak az egyetemi irodámban –- meséli a prof –, elmondták, mennyire befolyásolták őket a cikkeim és könyveim, és megkértek, hogy beszélgessünk még egy kicsit. Két nap múlva már Ausztrália (a forgatás helyszíne) felé repültem. Nemsokára már a szerepem is megvolt.

Igaz, a tudós férfiú épp az ellenkezőjét képviseli annak, mint amit a filmben szerepe szerint mond („A megértés nem feltétele az együttműködésnek”), de azért élvezte a kalandot. A forgatás szüneteiben pedig Schopenhauerről, a szabad akaratról, a valóság érzékelésének lehetetlenségéről társalgott a rendezőpárossal. Meg persze arról, hogy vállal-e szerepet a harmadik részben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top