Szabadidő

A Kiscelli Múzeumtól Japánig

Június 10-én este fél nyolckor Bartók Béla A Kékszakállú herceg vára címû operáját szólaltatja meg koncertszerû elõadásban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Kocsis Zoltán vezényletével.






Bartók Béla
A Kiscelli Múzeum különleges hangulatával méltó helyszíne Bartók egyik legnépszerűbb művének, melynek szólistái Németh Judit és Palerdi András, a Prológot pedig Szersén Gyula színművész tolmácsolja.

Ez a koncert lesz a Nemzeti Filharmonikusok évadzáró hangversenye, amelyre néhány nappal a zenekar japán turnéjának kezdete előtt kerül sor. A turné (jún. 16.-júl. 9.) programjában Tokió mellett több nagyváros is szerepel (pl. Osaka, Nagoya, Iwaki stb). A 15 koncertből kilencet Kobayashi Ken-Ichiro, hatot Kocsis Zoltán vezényel, aki néhány estén Liszt Esz-dúr, ill. Mozart B-dúr zongoraversenyének szólistájaként is fellép. A 15 koncert között mindössze két olyan található, amelynek a műsora megegyezik, a többi program mind különböző. A Kékszakállút kétszer játssza el az együttes – az első koncert helyszíne Tokió leghíresebb koncertterme, a Suntory Hall –, Palerdi Anrás és egy japán énekesnő, Sato Shinobu közreműködésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top