Szabadidő

Fókuszban az EU és az állatvédelem – ismét Hegyalja

A korábbi esztendõknél lényegesebben jobb feltételek várják a vidék legnagyobb nyári ifjúsági kulturális rendezvénye, a IV. Hegyalja Fesztivál vendégeit. Mindez igaz a programok sokszínûségére, az infrastruktúrára és a környezeti feltételekre is.




Immár negyedik alkalommal rendezik meg július második hetében a Hegyalja Fesztivált a világörökség részének nyilvánított Tokaj tőszomszédságában, a rakamazi kempingben. A programban az idén is a hazai pop/rock/underground/hip-hop élvonal legjelesebb személyiségei lépnek színpadra, illetve a legismertebb dj.-k forgatják a lemezeket.

Új helyszínekkel bővül a kínálat, két új színpad is gondoskodik a kulturális sokszínűségről. Néhány fellépő, a teljesség igénye nélkül: Kispál és a Borz, Anima Sound System, Irigy Hónaljmirigy, Tankcsapda, Zanzibár, Emil.Rulez!, Jamie Winchester, Yonderboi, Naga. Újdonság, hogy az idén filmvetítések is lesznek: a fiatal magyar filmes generáció alkotásait tekinthetik meg a fiatalok, olyan munkákat, melyek kizárólag art mozik kínálatában szerepelnek, sem a multiplexekben, sem a vidéki mozikban nem láthatók.





A korábbinál jóval szélesebb körű kommunális szolgáltatás várja a fesztivál látogatóit: a szervezők beruházása révén például több vezetékes zuhanyzó áll rendelkezésre a mobil fürdőalkalmatosságok mellett. Ugyancsak a szervezők jóvoltából közel száz fát ültettek az elmúlt hónapokban.


A fő profil mellett ismét nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem. A nyíregyházi E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által működtetett Zöld Sátorban ezúttal is a legaktuálisabb témák kerülnek terítékre, ezen belül is ráirányítva a figyelmet az EU-csatlakozásra és az állatvédelemre, de nagy hangsúlyt kapnak a paksi atomerőműben történt aggasztó események is. A Zöld Sátorban negyedik alkalommal is neves vendégek tartanak előadásokat, illetve vesznek részt a kerekasztal-beszélgetéseken, így egyebek közt az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának több tagja, a hazai környezetvédő szervezetek színe-java, valamint a hazai kulturális élet reprezentánsai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top