Szabadidő

Megvetem ezt a nõt

Schobert Norbi és Rubint Réka nagy-nagy izgalommal várják elsõ babájukat. Az öröm elképesztõ. Pontosan annyira, amennyire a mi Norbink magas lóról elénk böffentett mondata egy újság címlapján: "Imádom, de megvetném Rékát, ha elhízna."





Nincs félreértés, nincs elszólás. Bizony, bizony ez a kis „Betyár Norbi” nem riportalanyi izgatottságában fogalmazott rosszul, sőt – azt orrontom – a riporter sem kényszerítette ilyen megdöbbentő kinyilatkoztatásra.

Tegyük félre azt a tényt, hogy fitneszgurunk valószínűleg a „Hogyan legyünk kifinomultak és irigylésreméltóan sokoldalúak?” című videokazettájával várhatóan nem gazdagodna meg annyira, mint a „Ducitréning”-gel. Attól még valaki lehet kiváló férj, remek apa, hogy meglehetősen egysíkú képességekkel, és nem túl választékos beszédkészséggel áldotta meg a sors. Az azonban már nem mellékes, hogy miképp vélekedik a kismamaságról a sokak által elismert snájdig fiatalember, a példamutató életmódot élő médiaszemélyiség. Nem tagadja – sőt a vele készült interjúban együgyű büszkeséggel fürdőzik álláspontjában -, hogy nem fér össze a terhesség ürügyén felszedett pár kiló „háj” azokkal az elvekkel amelyekkel kiállnak az ország elé.


Ami először eszembe jutott az az, hogy felháborító. Aztán megnyugodtam, és másodszori nekifutásra már csak arra gondoltam, hogy szánalmas. Kérdések sora ötlött fel bennem. Ennek az embernek pár kilogramm zsír, melyet tegyük fel a hites felesége a terhesség ürügyén szedne magára, már elég ahhoz, hogy megvesse? Vagy csak így gazsulál egy országnak? Vagyis amikor az egészséges életmódról nyilatkozik, ő biz’ isten nem ismer tréfát, még akkor sem, ha szívszerelméről van éppen szó. Olcsó üzleti trükk, hogy majd Réka kismama videókazettája kelendőbb legyen – mert gondolom ezt a bőrt is le kell húzni a fitneszpiacról?

Norbi frankó csávó. Ő maga tökéletesen megfelel a piaci igényeknek; E kategóriás, minőségi áru -, és ezt elvárja asszonyától is. Csak semmi hozadék, semmi zsír, semmi olyan, ami a minőség maximáját megdöntheti. Az ország Norbija kiváló díszpéldánya világunknak, amelyben élünk. Mindenben tökéletesnek kell lennünk. Akkor is kínosan ügyelve erre, ha a legnagyobb csodát éljük át. Amikor két ember szerelméből új élet sarjad. És elrontjuk. Mert ha ebbe a felfoghatatlan misztériumba „belerondít” egy kis háj, akkor a lelkinyomoroncok azt sugallják, hogy a nőt meg kell vetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top