Szabadidő

Segítség, hal lettem!

Három kisgyerek, Pecás, Csilla és Dagi horgászni indul, de nagy bajba kerülnek, amikor a hóbortos Mc Lötty Professzor titokzatos laboratóriumában találják magukat.





A Professzor egy varázsital összeállításán dolgozik, amelynek segítségével az emberek képesek víz alatt élni. Pecás kishúga, Csilla véletlenül iszik a varázsitalból, tengeri csillaggá változik, és a tengerfenéken találja magát.
A két fiúnak meg kell keresnie Csillát, ezért önszántukból isznak a varázsitalból. Pecás repülőhallá alakul, Dagi pedig medúza formájában ered a kis „tengeri csillag” nyomába. Pontosan 48 óra áll rendelkezésükre, hogy megtalálják Pecás kishúgát és az ellenszert – vagy mindhárman örökre halak maradnak. A három hallá változott gyerek csodálatos és izgalmas kalandokat él át, miközben Csilla igazi barátra talál Sasha, a kis kék Tengeri Csikó személyében.

A történet izgalmas fordulatot vesz, amikor Joe, a kalauzhal uszonyaira ellenszer kerül. Az ellenszer ugyanis emberi intelligenciát kölcsönöz a halaknak és Joe hamar rájön, hogy az újonnan szerzett adomány, a beszéd képességének segítségével a víz alatti világ urává és parancsolójává léphet elő. A hal-gyerekek előtt sok-sok akadály tornyosul. Csak zseniális találékonyság és elszánt vakmerőség együttesével van esélyük arra, hogy megdöntsék Joe zsarnoki uralmát, és újra ember-gyerekként élhessenek.

Ez a végtelenül kedves dán rajzfilm – mely megnyerte a Chicago International Children’s Film Festival-on a gyermek-zsűri díját rajzfilm kategóriában -, igazi szívet melengető mese, sok zenével és híres szinkronhangokkal!

Szinkronhangok: Alföldi Róbert, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Jáksó László, Jónás Rita, Ábel Anita, Stohl András, Kulka János, Verebes István, Csonka András.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top