Szabadidő

Hastánc: harmónia, életerõ, testformálás, erotika

Az elsõ magyar „hastánckönyv”, amely betekintést ad e misztikus, félreértésekkel övezett, õsi mozdulatnyelvet használó tánc rejtelmeibe.





A szerző sokoldalúsága folytán képet kapunk az orientális tánc eredetét érintő elképzelésekről; a tánc egészségre gyakorolt hatásáról; spirituális vonatkozásairól. Olvashatunk a tánc „körüljárásának” lehetőségeiről, mélyebb megismerésének szempontjairól, mozgáselméleti megközelítéséről is. A kultúrtörténeti információk mellett megtaláljuk benne az alapmozdulatok leírását, néhány egyszerűen elkészíthető ruha rajzát és az otthoni gyakorlást segítő feladatsorokat. Ez a könyv a sorozat első darabja. A folytatás márciusra várható.
Kiadja: Hastánc Bt.
Megrendelhető: aziza@hastancoktatas.hu vagy 70/310 4596
Ára: 1950 Ft

Részletek a könyvből:

„Mi a mozdulat? Híd a test és az eszmélet között. Az anyagi és szellemi világ kötőjele. A mozdulat testet ad a léleknek és lélekkel telíti a testet… A tánc az embertest beszéde. Az egész testé. Nyersanyaga a mozdulat, melyben részt vesz az embertest minden szerve, minden porcikája.” (Dr Dienes Valéria)

„Csodálatos eszköz van a kezedben, amellyel nőiségedet, fizikai erőnlétedet, közérzetedet jelentősen befolyásolhatod. Megtanulsz a merész, szaggatott és az elegáns, lágy mozdulatok eszköztárával bánni, átadod magad a zenének, és új embert fogsz fölfedezni magadban. Olyat, aki örömmel táncol, és ezt a jó érzést képes átvinni a környezetére. Senki sem tud úgy táncolni, ahogyan Te! A Te döntésed, hogy kit ajándékozol meg vele…

Az arab női modell is változott az évszázadok során. Míg az Abbászida időkben „divatos” volt a vékony derék, kis mell, addig a XX. század elején még szokás volt a leendő menyasszonyt kerekre hizlalni. Akármelyik női képre is hasonlítasz, fogadd el magad, és örülj annak, hogy a török és az arab nők a beduin táborokban, a háremekben és a fürdőkben megőrizték neked a világ legősibb táncát…

Kialakíthatsz magadnak egy „szentélyt” füstölőkkel, puha fényekkel, lágy kelmékkel, és Te lehetsz benne a papnő. Olvass bele az „Ezeregyéjszaka meséibe”! Gondolj ki magadnak egy sajátot, amiben te vagy a főszereplő! Merészebb illatokkal, vöröses színekkel meleg fészket varázsolhatsz, és benne magát elfogadó, szerető, tüzes asszonnyá válhatsz, aki igazán képes szeretetet-szerelmet adni és kapni…

Kívánom, hogy a tánc, melynek ősi mozdulatait hívod elő magadból, tudatalattid mélységeiből, valódi örömforrásként szolgáljon neked, és ezzel a csodálatos eszközzel teljesebbé váljék életed.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top