nlc.hu
Szabadidő
Gilbert Grape

Gilbert Grape

Gilbert Grape egy a sok kisvárosi huszonéves közül, mégis különleges a helyzete. Egy élelmiszerboltban dolgozik zöldségesként. Õ számít a családfõnek, hiszen túlsúlyos édesanyja már ki sem tud mozdulni a házból. Leonardo di Caprio fantasztikus alakítása.

Gilbert Grape (Johnny Depp) Endorában él, ahol soha nem történik semmi. A rendőrség is csak akkor dolgozik, ha Gilbert fogyatékos öccse, Arnie (Leonardo DiCaprio) néhanapján felmászik a városka víztornyára – és persze fogalma sincs, hogy kell lejönni onnan.


Gilbert a helyi fűszeresnél dolgozik, és alkalom adtán unatkozó háziasszonyokat (Mary Steenburgen) szórakoztat. De amikor az igaz szerelem (Juliette Lewis) végre bekopogtat életébe, a 18 éves Arnie gondozása, és 250 kilós anyja lehetetlenné teszik, hogy Gilbert saját életét élje.


Arnie értelmi fogyatékos, túlérzékeny kamasz, aki csak rá hallgat, s akit csak ő tud kihúzni a bajból, amibe folyton belekeveredik. Gilbert és Arnie minden évben megbámulja az országúton tovaszáguldó lakókocsikat, hiszen ők nem mehetnek sehová. Ám egy napon az egyik lakókocsiból kiszáll egy lány, aki mindannyiukat kimozdítja a megszokott körforgásból…

Gilbert Grape

(What’s Eating Gilbert Grape)
Színes magyarul beszélő amerikai játékfilm, 113 perc, 1993

rendező: Lasse Hallström
forgatókönyvíró: Peter Hedges
zeneszerző: Alan Parker
operatőr: Sven Nykvist

szereplő(k):
Johnny Depp (Gilbert Grape)
Leonardo DiCaprio (Arnie Grape)
Juliette Lewis (Becky)
Mary Steenburgen (Betty Carver)
Darlene Cates (Momma)

Díjak és jelölések:
Oscar-díj (1994) – Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Leonardo DiCaprio

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top