nlc.hu
Szabadidő
Drogtanya

Drogtanya

1981 közepén kegyetlen gyilkosság döbbenti meg egész Los Angelest. A város egyik legelõkelõbb negyedében, a Wonderland Avenue-n négy személyt egy szörnyû gyilkosság következményeként holtan találnak. Premier: 2004.07.15.

1981 közepén kegyetlen gyilkosság döbbenti meg egész Los Angelest. A város egyik legelőkelőbb negyedében, a Wonderland Avenue-n négy személyt egy szörnyű gyilkosság következményeként holtan találnak. Az elkövetés brutalitása miatt egyébként is sokkoló gyilkosság még nagyobb megdöbbenést vált ki, amikor a rendőrség gyanúsítottként John Holmest, a híres pornószínészt nevezi meg.

A Drogtanya felhasználja a hetveneses évek egyik legendás alakjának, John Holmesnak ellentmondásos, egzaltált élettörténetét, ugyanakkor szerkezetét tekintve a film egyben stílusgyakorlat.

A Közönséges bűnözőkhöz hasonlóan, egymás után mutatja be a szereplők különböző verzióit a megtörtént eseményekről. A történet egy kirakós játék elemeiből lassan áll össze, de éppen ezért különleges az első perctől kezdve.

A Drogtanya Val Kilmer egyik nagy visszatérési lehetősége, aki már nemegyszer a hollywoodi süllyesztőbe dugta a lábát. James Cox filmje “középkategóriás” sztárszereposztást vonultat fel, néhány név ízelítőül: Lisa Kudrow, Dylan McDermott, Christina Applegate, Carrie Fisher vagy Janeane Garofalo.

(Wonderland)
Színes, feliratos amerikai-kanadai bűnügyi thriller

Főszereplők: Val Kilmer, Lisa Kudrow, Kate Bosworth, Dylan McDermott, Josh Lucas
Rendezte: James Cox

99 perc

Budapest Film

Mozipremier: 2004. július 15.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top