Szabadidő

Édes álmok

Olykor vidám, olykor meghatóan kalandos, váratlan fordulatokkal teli történet két, a húszas éveik végén járó lányról, Sophie-ról és barátnõjérõl, Marie-ról. A Mifune utolsó dala rendezõjének filmje. Mozipremier: 2004. július 8.

Keserédes vígjáték két, a húszas éveik végén járó lányról, Sophie-ról és barátnőjéről, Marie-ról. Mivel mindketten belefáradnak a céltalan életbe, Észak-Skóciában telepednek le. Egy átmulatott éjszaka után azonban ráébrednek, hogy pénzük hamarosan elfogy, és amikor összeakadnak egy gazdag, ám mindeddig örökös nélküli gróffal, az élelmes Sophie azonnal felismeri a nagy lehetőséget: ráveszi barátnőjét, hogy jó pénzért vállalja a béranyaságot.

Az üzlet megköttetik, Marie-ból hirtelen várandós kismama lesz. Ám a boldog végkifejlet még várat magára…

Miután Marie egy baleset következtében elveszti Sophie-t, terebélyesedő pocakkal és növekvő kétségbeeséssel elhatározza, hogy megszakítja terhességét.

De a gyermek mindenáron meg akar születni, így Marie-nak nincs más választása, mint felkeresni barátnője egykori, Glasgow-ban élő szeretőjét – az egyetlen embert, akitől segítséget remélhet. Az autószerelő műhelyben – ahol korábban a szerető dolgozott – azonban váratlan dolgok történnek. A teljesen kilátástalan helyzetben ráadásul Marie-t meg is lopják, feltűnik valaki, aki koránt sem az, akinek gondolhatja. Élete jobbra fordulása pedig talán onnan érkezik, ahonnan Marie a legkevésbé sem várná…

Édes álmok
(Skagerrak)
Színes, feliratos dán-svéd dráma

Főszereplők: Iben Hjejle, Bronagh Gallagher, Martin Henderson, Ewen Bremmer
Rendezte: Søren Kragh-Jakobsen

104 perc

Budapest Film

Mozipremier: 2004. július 8.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top