Szabadidő

Hazaérkeztünk

Vajon milyen belsõ kialakítás lehetne méltó egy olyan extravagáns, ugyanakkor minden porcikájában funkcionális autóhoz, mint a C3? A Citroën tervezõgárdája értõ kézzel és friss szellemmel fogott a szokásostól merõben eltérõ feladathoz – az eredmény pedig önmagáért beszél.

Kattints a képekre a nagyobb méretű változatokhoz!





A Citroën C3 emberközeli filozófiája már a karosszériát csodálva is egyértelmű, teljes egészében azonban csak azok előtt tárul fel, akik belülről is szemügyre veszik a kis Citroënt. A hatalmas üvegfelületeken beáradó napfényben szinte ragyognak a világos kárpitok és burkolatok – mintha egy panorámás lakás nappalijában üldögélnénk. A hatás káprázatos, ám ez nem szó szerint értendő, hiszen a Citroën C3 tervezői tisztában voltak azzal, hogy egy autó esetében a funkció mindennél előbbre való. Ezért a kormánykerék, valamint a műszerfal felső felülete matt fekete anyagból készült – ez egyrészt megelőzi a kellemetlen és veszélyes tükröződéseket, másrészt optikailag hatásosan zárja le az utasteret, amelynek jól körbeírt határai így egyben biztonságérzetet is adnak.






A karosszériához hasonlóan az utasteret is az ívek uralják. A harmóniát sugalló forma a legapróbb részletekben is megjelenik, az ülések párnázásától kezdve az ajtókilincsen át a szellőzőnyílásokig. Mintha a természet alakította volna ki a teret: vízmosta sziklák, napfény felé igyekvő indák geometriáját idézik a Citroën C3 belsejének vonalai. Az összképet az apró gömbökkel bordázott felületű műszerfal teszi teljessé, amely éppúgy szokatlan, mégis magától értetődő alternatívát kínál az autóipar konvencionális megoldásaira, mint maga a Citroën C3.



















Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top