Szabadidő

Kicsikben a legnagyobb

Miközben a legtöbb autó vezetõjét igyekszik kényeztetni, a C3 ennél jóval többet ad. A Citroën mérnökei az autóiparban elsõként fordítottak kiemelt figyelmet azokra, akikrõl voltaképp az egész élet szól: a gyermekekre.





Mi szükséges ahhoz, hogy az apróságok jól érezzék magukat egy hosszú út során? Bármely gyakorló szülő kapásból tucatnyi elengedhetetlen kelléket tudna itt felsorolni, a legfontosabb azonban mindenképpen a törődés: az, hogy odafigyeljünk a gyerekek igényeire, adottságaira – és nem utolsó sorban biztonságára.

A Citroën C3 eleve ideális gyermekutaztató autó, hiszen a magas ülések és a mélyre nyúló, körbe érő ablakfelületek a legkisebbeknek is tökéletes kilátást biztosítanak. Akkor sincs azonban baj, ha elunják a bámészkodást, hiszen a C3 gyermekcsomagja minden eshetőségre felkészült. Az első ülések háttámláján lehajtható asztalka várja az apró kezeket: ezen veszélytelenül rajzolgathatnak vagy éppen falatozhatnak a porontyok. Sem a színes ceruza, sem a pohár nem esik le a tálcáról, ha pedig már elég nagyok a lurkók, a hátsó üléssornál elhelyezett 12 voltos aljzatba dughatják be a videojátékot.





A Citroën C3-ast mindazonáltal az teszi naggyá, hogy a család teljes jogú tagjaiként kezeli a gyermekeket. A belső visszapillantó fölé helyezett gyerektükörben nem csak a szülők tarthatják szemmel csemetéiket, de a kicsik is láthatják, mit csinál éppen anya vagy apa. Az például biztos, hogy aggódni nem fognak – hiszen a hátsó ajtók gyermekzárját egyetlen gombnyomással reteszelhetik a műszerfalról, a pöttöm utasok biztonságáról pedig ISO Fix gyermekülés-rögzítő rendszer gondoskodik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top