Szabadidő

Nem hízlaló jégkrémkelyhek

Ha igazán látványos és finom kelyheket készítenél, és még ráadásul ne legyen fölösleges kilók kiindulópontja, olvasd el receptjeinket! Elõ a gyümölcsökkel!





Málnás kehely

Itt a málna ideje, ráadásul ez a finom gyümölcs igencsak illik a jégkrémhez. Különösen a Carte D’Or Light Madártej változatához ajánljuk.

Tegyünk a kehelybe 2 kanál málnát. 3 gombóc madártej jégkrémet halmozzunk a tetejére, és szórjuk meg ismét a finom, zamatos gyümölccsel. Ha a tetejét fahéjjal ízesítjük, igazán különleges ízt kapunk!








Cseresznyevarázs


Sajnos a cseresznyét ki kell magozni, hogy igazán felhőtlenül élvezhessük ennek a desszertnek az örömet. Akik pedig fanyarabb ízre vágynak, vagy nagyon melegük van, meggyel is elkészíthetik.

Rétegezzük egymásra a kimagozott cseresznyét és a Carte D’Or Light Csokis változatát. Bánjunk bőven a hozzávalókkal. Ha már majdnem a kehely, vagy jövőbeli teljesítőképességünk határaihoz értünk, ültessünk a cseresznyeréteg tetejére egy gombóc madártej jégkrémet, és nyomjunk rá diabetikus tejszínhabot. Fahéjjal még fokozhatjuk az ízeket.






Epermaximum


Ezt a kelyhet gyorsan készítsük el, amíg lehet epret kapni! Csak az eper igazi szerelmeseinek ajánlott!

Készítsük el az eperszószt. Ehhez az epret tegyük egy turmixba, és édesítőszerrel turmixoljuk össze. Ha éppen megengednénk magunknak néhány plusz kalóriát, akkor egy lábosba tegyünk egy kis vizet és egy kis cukrot, ebbe dobjuk az epreket. Ha jól összemelegszenek, turmixoljuk össze.

A kehelybe tegyünk epret. Legjobb, ha kisméretű példányokat választunk, vagy a nagyok feldaraboljuk. Tegyünk rá Carte D’Or Light Eper jégkrémet. Igazán akkor lesz selymesen és gyümölcsösen finom, ha két gombóc jégkrémre epret teszünk, majd egy gombóc madártejes jégkrémet, és megint eperrel zárjuk a sort. A tetejét díszítsük a szósszal!


Csíkos-titkos banánhajó





A banánhajó minden jégkrémkelyhek egyik atyja. Mi egy kicsit megbolondítottuk, és titkosítottuk.

Ehhez a kehelyhez egy hosszúkás tálra lesz szükségünk, de megteszi egy tányér is, ha nincs más. A banánt hosszában vágjuk félbe, ezt fogjuk elrejteni. A rejtjelezéshez használjunk madártej és csoki Carte D’Or Light jégkrémeket. Felváltva adagoljuk őket a banánok tetejére, hogy eltakarják. Ennél a kehelynél, amúgy olaszosan, ne gombóccal, hanem lapáttal adagoljuk a fagyit, így csíkos „kenetek” sorakoznak majd egymás mellett.

Ha kész a csíkos banánrejtek, olvasztott diabetikus csokival csíkokat is húzhatunk a tetejére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top