Szabadidő

Migrénes csirke

Szövegek a világirodalomból, szakácskönyvekbõl, újságokból, falragaszokból, értekezésekbõl, kihallgatott trécselésekbõl és interneten elfogott levelekbõl.

Migrénes csirke

A ZSÁMBÉKI SZÍNHÁZI ÉS MŰVÉSZETI BÁZIS előadása

Az AlkalMáté Trupp produkciója.

– asztali rögtönzések –

Összeállította: Lőkös Ildikó
Rendező: Máté Gábor

Történetek, asztali beszélgetések. Szövegek a világirodalomból, szakácskönyvekből, újságokból, falragaszokból, értekezésekből, kihallgatott trécselésekből és interneten elfogott levelekből, mint amilyen a migrénes csirke receptje. Hogy aztán mindebből lazán összefüggő jelenetek szülessenek meg színészek rögtönzései által, hol hagyományos dramatizálással, hol pedig a szöveg sajátos továbbgondolásával.

Az előadás a Zsámbéki Nyári Színház különleges helyszíneinek egyikére, a gazzal borított rakétakilövő környékére találódott ki egy születő-újjászülető színházi társaság, az AlkalMáté Trupp részére, melynek tagjai tavaly diplomáztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem Máté Gábor vezetette színészosztályában. Már másodévesen bemutatkoztak hasonló módon készült előadással. Annak idején tíz napos szombathelyi próbaidőszak után mutatták be Esterházy Péter Egy nő című írása inspirálta improvizációikat, melyet aztán két éven keresztül többfelé játszottak folyamatos sikerrel. A tavalyi záróvizsgájukkal pedig, a Szász János rendezte Platonovval, fődíjat nyertek Varsóban. Akkor, ott kezdték tervezgetni, hogy mennyire jó lenne Máté Gábor irányításával ismét valami izgalmas, érdekes és értékes produkciót létrehozni.

Aztán nekiláttak a Migrénes csirkének…

Bemutató időpontja: 2004. július 23.

Színész:
Czukor Balázs
Dömötör András
Fenyő Iván
Gál Kristóf


Járó Zsuzsanna
Jordán Adél
Kovács Patrícia
Máthé Zsolt
Mészáros Béla
Mészáros Máté
Péter Kata
Szandtner Anna
Száraz Dénes
Vajda Milán

Dramaturg: Lőkös Ildikó

Előadás időpontok:
ZSÁMBÉKI SZÍNHÁZI ÉS MŰVÉSZETI BÁZIS – Zsámbék
július 22. (csütörtök) 21:00
július 23. (péntek) 21:00
július 24. (szombat) 21:00
július 25. (vasárnap) 21:00
július 26. (hétfő) 21:00 

Névjegy: Jordán Adél 

Jordán Adél
“Eddig minden bejött, amit akartam, szerelemben és szakmai téren is” – mondja Jordán Adél, aki híres szülei nyomdokaiba lépve színésznőnek tanult, és az egri színházban kezdte pályáját.

Színházban nőtt fel

Édesapja Jordán Tamás, édesanyja Lázár Kati színészek. Gyerekkora színházban telt, akkor szülei Kaposvárott játszottak. “Ott ivódott belém a színház. Sokat voltam felnőttek között, amitől más lettem, mint a kortársaim” – mesélte Adél a Hölgyvilág magazinnak.

Korán elhatározta, hogy színész lesz, és álma meg is valósult. Egyetlen törés szülei válása volt életében, amit sokára tudott csak feldolgozni.

Vidéken jobb szerepekhez jutott

2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, az egri színházhoz szerződött. Adél nem bánja, hogy vidéken kezdi karrierjét: öt osztálytársával került Egerbe. “Olyan szerepeket kaptam, amelyeket egy budapesti színházban nem biztos, hogy eljátszhattam volna” – mondta. Egyetlen szépséghiba, hogy szerelme, Fenyő Iván – aki szintén osztálytársa volt – a Katona József Színházba szerződött, és ritkábban látják egymást.

Első szerepeivel belopta magát a színházba járó közönség szívébe. “Adél zseniális jelenség a színpadon” – írják rajongói fórumában. Főleg a My Fair Lady Elizájaként aratott sikert, ami egyébként régi szerepálma volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top