Szabadidő

Kacsalábon forgó erõd

Talán csak a mélytengeri élõvilágban találkozhatunk a kecsesség és a védekezés olyan magas szintû harmóniájával, amellyel a Citroën C3 kényezteti utasait. De mit is várhatnánk egy olyan autótól, amelynek lételeme az értékek egyensúlya?




Megjelenésekor példa nélküli aktív és passzív biztonsági arzenállal lepte meg az autós világot a C3. A Citroën mindentudó kisautója példaképként szolgált számos más modell számára, amelyek azonban csak követni tudták őt, felülmúlni nem.

Ütközés esetén akár hat légzsák is körülölelheti az egész utasteret, ám erre aligha kerül sor, hiszen a C3 fejlett fékrendszere mindent megtesz azért, hogy elkerülhessük a bajt. A vészfékrásegítőnek és az elektronikus fékerőelosztónak hála maximálisan kihasználhatjuk a fékek teljesítményét, és hogy lassulás közben is irányítható maradjon az autó, a blokkolásgátló is szériatartozék minden C3-ban. Ezek mellett menetstabilizáló elektronika és kipörgésgátló is rendelkezésünkre állhat.





A Citroën C3 biztonsági rendszereire egy középkategóriás autó is büszke lehetne – kiváltképpen, mert jó néhány különlegességgel is szolgál. Ilyen például a hirtelen, erőteljes fékezéskor automatikusan bekapcsoló vészvillogó, amely azonnal jelzi a mögöttünk jövőknek a veszélyt. Ezt a megoldást az autó fejlett elektronikus hálózata teszi lehetővé – az a multiplex rendszer, amelynek többek között az éjszakai vezetést kevésbé megterhelővé tevő, részben kikapcsolható műszerfal-világítást és a hirtelen záporban akár életet is mentő, automatikusan bekapcsoló ablaktörlőket is köszönhetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top